Михајловић: Ускоро радови на прузи Ниш-Димитровград

ДИМИТРОВГРАД: „Реконструкција и електрификација пруге Ниш-Димитровград, дела железничког Коридора 10 почеће до краја године, изјавила је потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић у Димитровграду, где је примила специјалну награду поводом Дана општине.
Mihajlović i Dimitrov/Fonet/MGSI
Фото: Фонет/МГСИ/Зорана Михајловић и Владица Димитров

Она је истакла да припрема реконструкције пруге иде по плану, да је документација завршена и да је велики део јавних позива расписан, саопштено је из њеног кабинета.

"Две и по године је потребно да се заврши како електрификација пруге, тако и обилазница и измештање пруге из центра Ниша о чему се говори готово пола века, али ми ћемо то да урадимо", изјавила је Михајловић.

Говорећи о граничном прелазу Димитровград који је од великог значаја за овај град она је рекла да се залаже за "формирање једне траке на граничном прелазу између две земље":

"Водимо разговоре са нашим пријатељима из Бугарске како би формирали посебну траку на граничном прелазу између две државе, за српске и бугарске грађане. Максимално ћу се потрудити да то у скорије време завршимо".

По њеним речима, Коридор 10 најоптерећенија саобраћајница у овом делу Европе и да ће последња деоница овог ауто-пута ка Нишу око Банцарева бити завршена у новембру.

"Зато морамо да имамо безбедан и без великих чекања, пролаз на граничном прелазу између Србије и Бугарске, како грађани са обе стране не би губили време на границама, јер свакодневно прелазе из једне земље у другу" истакла је Михајловић.

Михајловић је рекла, како је наведено у саопштењу, да је "Димитровград посебна општина јер у њој у слози и љубави живе наша два народа, српски и бугарски, што је у времену кад су у Европи присутна разилажења, проблеми и отуђења веома важно".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести