Михајловић: Заједнички до још бољег пословања ЕПС-а

БЕОГРАД: Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић разговарала је данас са представницима синдиката ЕПС-а о изменама и допунама колективног уговора, систематизацији, инвестицијама, а у циљу још успешнијег и бољег пословања ЈП "Електропривреда Србије" у наредном периоду.
mihajlovic
Фото: TANJUG/ KABINET POTPREDSEDNICE VLADE REPUBLIKE SRBIJE/ ALEKSANDAR STOJANOVIC/ bs

Михајловић је након састанка рекла да је то први сидникат са којим разговара од када је именована на функцију министра рударства и енергетике и додала да је ЕПС најважније и највиталније предузеће у земљи, али и да има много ствари које заједнички могу да се унапреде.

"То су људи који су цео живот у ЕПС-у и који најбоље познају стање, шта може да буде боље и како заједно можемо да унапредимо пословање предузећа", рекла је Михајловић и додала да је је министарство отворено за све предлоге.

На данашњем састанку каже, разговарало се о почетку преговора о изменама и допунама колективног уговора, систематизацији, инвестицијама и будућности "Електропривреде Србије".

"То је најважнија тема- будућност ЕПС-а и како желимо да ЕПС наредних година изгледа и шта желимо да оставимо будућим генерацијама, да буде још развијеније предузеће које ће бити понос дрзаве", рекла је Михајловић.

Како је додала, договорено је и да се формирају неке заједничке групе, као и да синдикат достави све своје предлоге везано за реорганизацију, организацију, решавање проблема, и слично.

"ЕПС без обзира на целокупан биланс може да буде много ефикасније предузеће. Пословодство, синдикати и влада морају да раде заједно, да заједнички доносимо одлуке јер се само тако постиже резултат", рекла је Михајловић.

Такође навела да ће се можда већ наредне недеље поново састати и разговарати о дистрибутивном систему.

Министарка је додала да је важно да имамо довољно електричне енергије, као и да Србија заслужује да има још бољи и развијенији ЕПС и да ће се трудити да тако и буде.

Председник Синдиката "Електропривреде Србије" Милан Ђорђевић рекао је да је данашњи разговор био веома конструктиван, и да су министарки изнели пробеме са којима се сусрећу.

"Договорили смо и да формирамо разне тимове, кључна је измена и допуна колективног уговора који истиче 7. фебруара, приступићемо измени и допуни неких чланова, имамо доста проблема, али и обавезу, а то је да одржимо производњу да би грађани ове земље и привреда били задовољни и имали редовно и несметано снабедевање електричном енергијом", рекао је Ђорђевић.

Додао је да ЕПС треба да заузме место које јој припада и које заслужује, да буде једно од највазнијих предузећа у земљи, а радници да буду максимално заштићени јер дају велики и несебични допринос у производњи електричне енергије.

Синдикат ће, додао је бити конструктиван сарадник и партнер за договор око свих битних питања.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести