Михајловић: 10 милијарди евра у модернизацију железнице

БЕОГРАД: Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је са представницима синдиката железнице о процесима модернизације железнице и реформисању четири железничка предузећа.
Zorana Mihajlovic/Tanjug
Фото: Tanjug

Вредност пројеката које реализују наша железничка предузећа је шест милијарди евра, уз још четири милијарде у потенцијалним пројектима. Да бисмо те пројекте реализовали, потребна су нам модерна и реформисана предузећа, рекла је Михајловићева.

Она је додала да су синдикати партнери у том процесу и да је Министарство од самог почетка инсистирало да они буду информисани и укључени и кад је реч о приоритетима за инвестирање и о свим процесима који се одвијају на железници, саопштио је кабинет потпредседнице Владе.

Представници синдиката истакли су да је прва фаза реформи на железници похваљена од стране свих релевантих институција, да је сарадња са пословодством и Владом Србије била коректна и отворена и указали да је потребно обезбедити оптималан број и структуру извршилаца како би железница могла да прати започете процесе модернизације.

На састанку на којем су разматрана питања у вези са социјалним програмом, условима рада и материјалним статусом запослених на железници, учествовали су директори сва четири железничка предузећа - Србија воза, Србија карга, Инфраструктуре железнице Србије и Железнице Србије а.д. и синдикалних организација - Синдиката железничара Србије, Савеза синдиката железничара Србије, Синдикат извршних служби српских железница, Уније синдиката српских железница и Синдиката Србије карга, додаје се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести