Михајловићка обишла мост Морачица у Црној Гори

ПОДГОРИЦА: Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, започела је данашњу посету Црној Гори обиласком градилишта моста Морачица, на ауто-путу Бољаре-Бар, на Коридору 11 који треба да повеже Србију и Црну Гору.
Zorana Mihajlovic/Fonet
Фото: Tanjug

Србија ове године завршава 103 километра ауто-пута на Коридору 11 и припрема се за почетак градње нових 30,9 километара од Прељине до Пожеге.

Упоредо с тим радиће се на пројектно-техничкој документацију за преосталих 107 километара од Пожеге до Бољара, најдуже и најскупље деонице чија изградња ће према проценама коштати око 1,5 милијарди евра.

Михајловићка је градилиште обишла заједно са министром саобраћаја и поморства Црне Горе Османом Нурковићем, са којим ће током дана одржати билатерални састанак у Подгорици и потписати Меморандум о разумевању и сарадњи на реализацији инфраструктурних пројеката између Србије и Црне Горе.

Представници извођача радова, кинеске компаније “Чајна роуд енд бриџ корпорејшн” (ЦРБЦ), која изводи радове и на Коридору 11 кроз Србију, упознали су министарку са активностима на изградњи овог, најзахтевнијег грађевинског објекта који се тренутно гради на ауто-путу кроз Црну Гору.

Мост Морачица налази се на 41 километар дугој деоници Смоковац-Увач-Матешево, чија уговорена вредност изградње износи 809,57 милиона евра, а на којој као подизвођачи ради и неколико фирми из Србије. 

Дужина моста Морачица је 960 метара, а висина пет предњих стубова је између 51 и 161 метар.

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести