Михајловић: Не занима ме ко је директор, у Србијагасу проблеми

БЕОГРАД: Потпредседница владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић, након покушаја "дисциплиновања" директора Србијагаса Душана Бајатовића, у суботу, данас се на Инстаграму осврнула и на пословање Србијагаса и оценила да је пуно проблема у том предузећу.
mihajlovic, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

Као потпредседници Владе и ресорној министарки дужност јој је, каже, и патриотска обавеза да ради у интересу своје државе и наших градана.

У том смислу мене занимају само рад и резултати. Да будем потпуно отворена, пуно је проблема у Србијагасу, посебно ако говоримо о ћеркама фирмама, почев од Транспортгаса, Гастранса, Согаза и слично, написала је Михајловић.

Да не буде дилеме, не занима ме ко је директор јавног предузећа, већ да ли се ради одговорно и у интересу земље. А интерес је само један - енергетска стабилност Србије. И то важи за свако предузеће - ЕПС, ЕМС, Ресавицу и остале, додала је Михајловић.

Каже да енергетика треба да нам донесе добитке и профит, а не губитке.

Напоменула је да је енергетика сектор с пуно потенцијала, да држава треба да зарађује на томе, а самим и тим и грађани, а не да појединци зарађују и богате се, а енергетика да сиромаши, јер онда сиромаше и држава и градани.

Знам да ће бити разних напада на мене и покушаја медијских манипулација, на то сам навикла, јер, док се ја против тога борим, да ли мислите да ће тај неко то тек тако да пусти и да ћути, а угрожена му је зарада, упитала је Михајловић.

Истакла је да је важно да грађани верују у Владу Србије и у њу и поручила да ће наставити да се бори за овај сектор и да га учини водећим у Србији, јер је то у интересу наше земље и наших грађана.

Директор Србијагаса Душан Бајатовић дошао је у суботу на састанак потпредседнице Владе Србије и министарке рударства и енергетике Зоране Михајловић без сарадника, њену молбу да у том случају напусти састанак је одбио да уважи, па га је обезбеђење, на позив министарке, удаљило са скупа.

Михајловић је у суботу одржала састанак са директорима јавних предузећа из овог ресора, а пре краја скупа Бајатовић је удаљен са састанка, због, како је тада саопштено, "непоштовања институције Владе Србије".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести