Михајловић са директорима ЈП, Бајатовић удаљен са састанка

БЕОГРАД: Потпредседница Владе и министарка енергетике проф. др Зорана Михајловић одржала је данас састанак са директорима јавних предузећа из овог ресора, а пре краја скупа Душан Бајатовић, директор Србијагаса, удаљен је са састанка, како је саопштено, "због непоштовања институције Владе Србије".
mihajlovich_j_preduzeca
Фото: Танјуг (видео)

У саопштењу није наведно шта је Бајатовићу конкретно замерено.

Михајловићева је на састанку представила свој тим у министарству и принципе рада у будућем периоду.

Михајловићева је рекла да је ово први у низу састанака које ће имати, јер истиче да је ово стратешки важан сектор за државу.

"Нема већег потенцијала од овог сектора, учинићу све да буде водећи. Шест година сам радила у другом министарству, желим да се упознамо и да видите како ће изгледати наш будући рад. Циљ је да променимо неке односе, да као Министарство помогнемо и да будемо подршка свакоме од вас. Електромрежа Србије је добар пример како може да се ради”, поручила је Михајловићева.

Потпредседница Владе истакла је, каже се у саопштењу, да ће бити промена у раду, те да очекује да се ради боље и ефикасније.

"Желим да вам поручим да како се радило до сада, тако неће моћи. Ово Министарство је место за консултације и договоре о свим пројектима и активностима. Мора да се ради брже и ефикасније, посебно у вођењу пројеката, да се зна ред, што сам са својим тимом показала и у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Надам се да сте свесни да сте на одговорним позицијама и очекујем да се одговорно и понашате", рекла је Михајловићева.

Састанку су присустовали директори Електропривреде Србије Милорад Грчић, ОДС “ЕПС Дистрибуција” Бојан Атлагић, Електромреже Србије Јелена Матејић, Транснафте Богдан Кузмановић, ЈП ПЕУ Ресавица Марко Вуковић и у име РТБ Бор Ђен Симинг, генерални директор кинеске компаније Зиђин, наведено је у саопштењу.

Како је наведено, директор Транспортгаса Стеван Дукић није се одазвао састанку, због чега ће бити позван на одговорност.

Фото: Танјуг (видео)

Шта је било код Михајловић и како је она показала ко се пита

Директор Србијагаса Душан Бајатовић дошао је на данашњи састанак потпредседнице Владе Србије и министарке рударства и енергетике Зоране Михајловић без сарадника, њену молбу да у том случају напусти састанак је одбио да уважи, па га је обезбеђење, на позив министарке, удаљило са скупа.

То би у најкраћем, према ексклузивним сазнањима Танјуга, био опис онога што се раније данас догодило код министарке Михајловић, због чега је Бајатовић удаљен са састанка, а за шта је у саопштењу Министарства као разлог наведено "непоштовање Владе Србије".

Како је дошло до инцидента и како је министар Михајловић "на делу" показала - ко се пита?

Танјуг је дошао до снимка догађа, на којем се чује да је Михајловићева на почетку питала Бајатовића где су му сарадници, с обзиром на јасну иснтрукцију да директори на први, важан састанак дођу са најближим сарадницима, како би се упознали и утврдили принципе рада са новом министарком.

„Тражили смо да дођете са сарадницима и нисмо то учинили безвезе. Немате ниједног сарадника?“, питала га је Михајловићева, према видео снимку до којег је Танјуг дошао.

Бајатовић је рекао да су му сарадници „или на путу или су болесни или имају друге обавезе" и додао:

„Шта они могу да знају што ја не знам? Или имају корону или друге обавезе, ја сам ту. Осећам се као да сам у министарству војном“, рекао је Бајатовић.

„Ово је Влада Србије, ја сам поптредседница Владе и министарка. Не видим чему нервоза и какав је проблем, шта сам ја то тако страшно тражила? На први важан састанак у ресору зове Вас потпредседница Владе и поштовање према овој Влади исказујете на начин што дођете са сарадником како је и затражено. А сарадника имате, Богу хвала, довољно да је сваки терен на другом месту у односу на Владу Србије, то је просто људски и професионално. Ово је непоштовање, не према мени, него према Влади Србије. Молим Вас напустите састанак, не можете да присуствујете“, рекла му је Михајловићева.

Након што је Бајатовић одбио да напусти састанак, на молбу потпредседнице Владе служба обезбеђења га је удаљила са састанка.

Бајатовић није хтео да коментарише догађај.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести