Милићевић на сајму у Цељу отворио штанд Србије

​​​​​​​Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић отворио је данас на 51. Међународном сајму привреде и предузетништва у Цељу, национални штанд Републике Србије, која је овогодишња земља партнер водеће сајамске манифестације у области предузетништва.
c
Фото: vojvodina.gov.rs

Отварању су присуствовали председник Републике Словеније Борут Похор и министар трговине, туризма и телекомуникација у Влади Србије Расим Љајић.

Милићевић је нагласио да су Србија и АП Војводине, у организацији Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Покрајинске владе и привредних комора Србије и Војводине, направиле изузетан наступ наших привредника на цељском сајму и на најбољи могући начин представиле домаћу привреду.

„Позвали смо данас и словеначке партнере да улажу у Србију и верујем да ће наступ наших привредника на МОС- у резултирати новом пословном сарадњом српских и словеначких фирми“, казао је Милићевић.

Он је подсетио  је привредна сарадња Србије са Словенијом изузетна. У 2017. је спољнотрговинска размена премашила милијарду евра, а у првих шест месеци ове године забележен је тренд раста од 10 одсто.

„Словенија је један од најзначајнијих актера по питању директних страних инвестиција у Србији,  међу првих пет земаља. То је амбијент у коме тражимо простор за додатну сарадњу“, казао је потпредседник Милићевић уз уверење да је наступ на цељском сајму добра прилика да се пронађу нови путеви и модели те сарадње.

Потпредседник Милићевић  је још навео да је Србија данас добро место за улагање, те да Покрајиснка влада  низом мера подршке привреди чини све да привуче што већи број и домаћих и страних улагача.

„Верујем да у томе успевамо. О томе говоре добри показатељи у првих шест месеци ове године  са забележених 4,5 одсто раста бруто дрштвеног производа“, рекао је потпредседник Милићевић.  

На националном штанду Србије представиле су се 22 домаће компаније, као и туристичке организације широм Србије.

У делегацији Покрајинске владе у Цељу бораве и покрајински секретар за здравство др Зоран Гојковић и председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести