Министар Мали: Раст Србије 5,1 одсто

БЕОГРАД: Министар финансија Србије Синиша Мали изјавио је данас да најновији подаци о расту БДП-а говоре о томе да је Србија апсолутни лидер у односу на земље региона, али и да има већи раст и од неких земаља у Европској унији, указујући притом посебно на суседну Хрватску.

"То је потврда исправне економске политике председника Србије Александра Вучића", истакао је Мали.

Како се наводи у саопштењу Министарства финансија, он је навео да је, на пример, за разлику од чланице ЕУ Хрватске, чији је раст у првом кварталу ове године износио свега 0,4 одсто, Србија у истом периоду имала привредни раст од чак 5,1 одсто.

"Наша земља је заузела апсолутно лидерску позицију у региону, улогу коју више нико не може да оспори", нагласио је Мали.

Он је указао да се у новонасталој економској ситуацији, у којој се нашао цео свет, показало да је Србија много отпорнија него неке друге земље, као што је на пример Хрватска.

"Њихови економски показатељи су већ одређени период лошији од наших, а ови последњи подаци говоре о томе да је разлика између нас већа него икада, односно да смо далеко успешнији", навео је министар Мали.

Он је додао да Србија континуирано остварује боље резултате од Хрватске, па је тако у 2019. години Србија имала раст од 4,2 одсто, док је привредни раст Хрватске био три одсто.

У последњем кварталу исте године Србија је имала раст од чак 6,2 одсто, док је привредни раст Хрватске био свега 2,5 одсто.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести