МИНИСТАР ПРИЗНАО: Једноставно, немамо више НОВЦА

БЕРЛИН: Немачки државни министар Карстен Шнајдер је током дебате у емисији "Тешко али фер" (Hart aber fair) телевизије АРД изненадио саговорнике признањем да немачка влада нема више финансијских средстава у буџету.
Berlin/F. Bakic
Фото: Berlin/F. Bakic

"Желео бих да кратко кажем пар искрених речи о финансијској ситуацији. Једноставно, немамо више новца", изјавио је Шнајдер, преноси Билд.

Политичар владајуће "семафор коалиције" је додао да је Влада Немачке потрошила 800 милијарди евра за помоћ у време епидемије вируса корона, као и на пакете за субвенционисање цена гаса и струје.

 "Време да се сада за то испостави рачун", нагласио је Шнајдер, додавши да не може да више најављује даљу помоћ.

Зајмови за "важна улагања у будућност" више нису могућа због одлуке Уставног суда Немачке, додао је немачки државни министар.

Он је признао и да Влада Немачке није исправно поступила према пољопривредницима.

"Двоструко пореско оптерећење на моторна возила и пољопривредни дизел је било превисоко и са њима се о томе није разговарало. Била је то јасна грешка!"

Поличарка Сара Вагенкнехт је у истој емисији изјавила да Немачка сада има "најглупљу владу у Европи" и истакла да жели да у Берлину види владу која заиста заступа интересе народа у њеној земљи.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести