ММФ и Мали: Трансформација Пореске управе иде у добром смеру

БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали данас је са делегацијом Међународног монетарног фонда (ММФ), коју је предводи Стив Веспермен, разговарао о трансформацији и модернизацији Пореске управе.
Mali Siniša/Tanjug/A. Vukelić
Фото: Танјуг/Андрија Вукелић/Синиша Мали

Саговорници су се сагласили да трансформација Пореске управе иде у добром смеру и да се поштују планирани рокови, саопштило је Министарство финансија.

Наведено је да су на претходном састанку перципиране три кључне области на којима треба да се ради - ИТ реформа, раздвајање основних и споредних делатности, праћена смањивање броја филијала, као и менаџмент људских ресурса.

Када је реч о раздвајању основних и споредних делатности и смањивању броја филијала, министар је истакао да је тај део посла завршен, а да се тренутно ради на ИТ реформи, што подразумева и редизајнирање пословних процеса.

Мали је рекао и да ће у Пореској управи бити запослени нови људи, као и да је од кључне важности да се они обуче и едукују на прави начин, како би модернизација те управе била свеобухватна и успешна.

Министар је упознао саговорника и да би крајем следеће године требало да почне изградња нове зграде Пореске управе, да је већ пронађена локација и урађено идејно решење.

Он је додао да ће то бити симбол новог почетка за Пореску управу.

Веспермен је истакао да ММФ задовољан досадашњим резултатима када је реч о трансформацији и модернизацији Пореске управе, те да има још доста посла, али да је важно да се поштују задати рокови, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести