Момировић: Од октобра смо решили 300.000 заосталих предмета

ПРАХОВО: Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић изјавио је данас да је у октобру прошле године у катастру било нерешено око 700.000 предмета и да је до сада тај број смањен на 400.000.
tomislav momirovic
Фото: Youtube Printscreen

Момировић је рекао Танјугу да има и даље пуно нерешених предмета и да ће тај проблем бити решен, али да то није могуће учинити преко ноћи.

"Када сам ступио на дужност у октобру било је 700.000 нерешених предмета, катастар је био затрпан, ми смо одмах запослили додатних 350 људи и успели смо да тај обим сведемо на 400.000 и да текуће предмете решавмао брзо. Нажалост тај проблем постоји још увек и трајаће још неко време. Немамо чаробни штапић да нешто што се гомилало деценијама решимо за само години или две", казао је министар.

Додаје да су у министарству свесни да проблем постоји и да се ради на томе, као и да на свим осталим стварима.

"Решићемо, али потребно је стрпљење као и за све друго, аутопутеве, пруге...", додао је он.

То ће бити решено, поручио је Момировић.

Радови у Луци Прахово од септембра, цео комплекс готов до 2024.

Радови на проширењу капацитета и модернизацији Луке Прахово код Неготина почеће у септембру, а цео комплекс биће завршен до 2024. године, најавио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић.

Лука Прахово, која је изграђена још 60-тих година прошлог века, добиће савремену инфраструктуру и складишта, истакао је Момировић и додао да је циљ државе да покрене ту луку после вишедеценијског пропадања.

У тој луци биће изгађен и први зелени терминала за одлагање бродског уља и другог отпада, који ће бити први те врсте у Србији.

Момировић је најавио да ће у марту или априлу следеће године почети и извлачење око 150 заосталих бродова немачке флоте из Другог светског рата, који сада блокирају водни саобраћај у том делу Дунава.

Инвестиција у Луку у Прахово износи укупно 30 милиона евра, а пројекат финансирају по пола држава и Еликсир група, која је управљач луке, навео је Момировић.

"Ово је најзначајнија лука у Србији и када је завршимо она ће моћи да прими троструко више робе", нагласио је министар.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести