Момировић: РС треба да буде део инвестиционог циклуса Србије

ИСТОЧНО САРАЈЕВО: Србија жели да Република Српска буде део највећег инвестиционог циклуса у саобраћајну инфраструктуру који је у току, изјавио је данас у Источном Сарајеву министар Томислав Момировић након састанка са потпредседницом Владе РС и министарком за грађевинарство и екологију Сребренком Голић и министром саобраћаја и веза Недељком Ћорићем.
tomislav momirovic, Dnevnik/Slobodan Šušnjević
Фото: Дневник/С. Шушњевић

На састанку је највише било речи о изградњи ауто-пута од Београда до Сарајева и будућег аеродрома у Требињу.

"Кренули смо да радимо ауто-пут од Кузмина преко Сремске Раче, и у наредној фази о којој смо доста причали крећемо од Раче ка Бијељини. Експропријација је завршена и уверен сам да ћемо до краја ове или почетком следеће године кренути да радимо и спојимо Бијељину са Коридором 10 и Републиком Србијом, а онда из Бијељине један крак иде ка Бањалуци а други ка Сарајеву'''' рекао је Момировић.

Он је додао да се тренутно ради на изради пројектно-техничке документације за изградњу аеродрома у Требињу, те додао да је то изузетно важан и технолошки изазован пројекат који ће донети економски и туристички просперитет Требињу, читавој Херцеговини и источној Босни.

"У буџету Србије издвојене су паре за експропријацију и очекујемо да ћемо до краја ове и почетком следеће године кренути у грађевинске радове у циљу реализације овог пројекта'''' казао је Момировић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести