Момировић са Митровићем о изградњи аутопута и аеродрома

БЕОГРАД: Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић састао се данас са министром комуникација и транспорта Босне и Херцеговине Војином Митровићем са којим је разговарао о изградњи аутопута Београд - Сарајево и аеродрома у Требињу.
tomislav momirovic
Фото: Youtube Printscreen

Момировић је истакао да Србија много пажње полаже на регионлану политику и одржавање добрих односа у региону, а посебно када су у питању односи са БиХ.

Подсетио је да Србија заједно са БиХ инвестира у изградњу аутопута Београд - Сарајево, који ће, каже, ићи из два правца.

Први је, додаје, од Кузмина преко Сремске Раче до Бијељине и даље кроз БиХ, а други који се наставља на аутопут Милош Велики и односи се на деоницу од Пожеге преко Ужица до Котромана.

Тема разговора двојице министара била је и изградња аеродрома у Требињу.

Момировић је подсетио да ће Влада Србије инвестирати изградњу тог аеродрома, а који ће бити аеродром БиХ.

"За нас је јако значајно да органи у Сарајеву преузму активности из својих надлежности како би тај аеродром што пре био функционалан", рекао је Момировић на заједничкој конференцији са министром Митровићем.

Нагласио је да је политика Србије повезивање региона кроз иницијативу "мини Шенген", односно на начин на који се ЕУ интегрисала уважавајући све политичке специфичности.

Момировић је подсетио и да је Србија показала своју вољу за бољим односима у региону када је донирала контигенте вакцина БиХ и поручио да је једини начин изласка из тренутне кризе заједнички рад и сарадња.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести