Момировић: Улагањем у путеве помажемо туризам у Овчар Бањи

ОВЧАР БАЊА: На састанку Међуресорне радне групе за уређење и развој Овчарско-кабларске клисуре, коме је присуствовао министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, разговарало се о инфраструктурним пројектима који ће додатно преуредити ово подручје, саопштено је из ресорног министарства.
tomislav momirovic
Фото: Youtube Printscreen

Влада Србије подржава развој Овчарско-кабларске клисуре. Тренутно инвестирамо и градимо 10 ауто-путева, инвестирамо у брзе пруге, а портфолио инвестиција министарства износи 23 милијарде евра, рекао је Момировић.

Додао је да, ако не будемо развијали локалне самоуправе и ако Овчар Бања не постане центар туризма и људи који у њој живе не буду могли да нађу боље плаћене послове, нећемо потпуно остварити циљеве.

Министар Момировић је истакао да је Овчарско-кабларска клисура као важно место културног, историјског и духовног наслеђа Србије, битан центар на туристичкој мапи наше земље.

Завршетком дела ауто-пута Милош Велики од Прељине до Пожеге биће измештен саобраћај из Овчарско-кабларске клисуре, што ће омогућити заштиту природног добра и екосистема ове регије.

У склопу ревитализација ове клисуре најзначајнији пројекти Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре су чишћење језера Међувршје, санација железничке станице Овчар Бања, реконструкција и проширење саобраћајнице ка Каблару, изградња паркинг-одморишта у Међувршју.

Овчарско-кабларску клисуру годишње обиђе око 200.000 посетилаца а улагањем у туристичке капацитете, нове путеве и железничку инфраструктуру, очекује се повећање броја посетилаца и економско и туристичко јачање овог краја и целе Западне Србије, наводи се у саопштењу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести