На Новосадском сајму јесен лова, риболова, туризма

Јесења сезона сајмова на Новосадском сајму почиње Међународним сајмом лова и риболова, који се отвара 3. октобра, а дан касније пред новосадском публиком представиће се и излагчи на Међународном сајму туризма, те сајмовима екологије и спорта, речено је на конференцији за новинаре одржаној у Каћкој шуми.
d
Фото: Dnevnik.rs

– На сајмовима ће наступити око 450 домаћих и страних излагача који ће представити понуду у областима лова, риболова, туризма, али и екологије и спорта у нашој земљи – рекао је извршни директор Новосадског сајма за сајамску делатност на Борис Надлукач. – Осим излагачког дела, током манифестације биће одржано и низ конгресних активности и пословних сусрета, припремљен је и велики број атрактивних догађања за посетиоце, а за посетиоце с купљеним улазницама и поклони у традиционалној поклон-игри.

Да би посетиоци добили увид у активности Покрајинске владе, у свим сегментима излагања заједно ће се представити покрајински секретаријати за привреду и туризам, за урбанизм и заштиту животне средине, за пољопривреду, водопривреду и шумарство, те за спорт и омладину.

На Сајму лова и риболова представиће се познати произвођачи опреме за лов и риболов, чије ће производе посетиоци моћи да купе по повољним ценама. Обједињено ће се представити национални паркови Србије, а ЈП „Војводинашуме” ће свој наступ искористити да прикаже свој рад у свим сегментима пословања, пре свега у области ловног туризма, а биће презентовани стање и потенцијали лова и риболова у Војводини.

У фокусу Сајма туризма биће активни туризам, као и рецептивни туризам и довођење страних туриста у Србију, а наступиће и петнаестак страних тур-оператера. Туристичку понуду представиће 70 градова и општина, наступиће и Удружење бања Србије, а више од 20 чарди и салаша одсликаће традицију, културу и гастрономију Војводине. Уз Сајам туризма неизоставно иде и гастрономија, а биће одржана и међународна такмичења ученика, студената и професионалаца „Гастро изазови”.

Улазница за прву јесењу манифестацију кошта 300 динара, док је за колективне посете, децу до 12 година и пензионере 200. Породични дан је у петак, 5. октобра, када ће цела породица моћи да посети сајам куповином само једне улазнице, а у недељу, 7. октобра, од 13 до 16 часова, улазница кошта 150 динара.

Д. Млађеновић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести