На пролеће почиње изградња ауто-пута Сарајево-Београд

БАЊАЛУКА: Министар комуникација и транспорта у Савету министара БиХ Војин Митровић изјавио је да на пролеће почиње изградња ауто-пута Сарајево-Београд.
putarina, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Према његовим речима, када су у питању деонице које спајају Београд, Тузлу и Сарајево постоји проблем који је у вези са уређењем БиХ и начином њеног функционисања.

"Ово је ауто-пут који иде од Кузмина, преко Раче, Бијељине, Брчког, а онда имамо проблем спајања са Тузлом и Сарајевом", рекао је Митровић за сарајевски Аваз.

Прецизирао је да је траса која иде од Раче преко Бијељине, Брчког и према Вукосављу у доброј реализацији и да на пролеће почиње изградња пута од Раче ка Бијељини.

Говорећи о деоницама пута према Тузли и Сарајеву, Митровић подсећа да постоје различите идеје - да се од Тузле ради ауто-пут или брза цеста према Брчком која би спојила Тузлу са ауто-путем Сарајево-Београд, а друга је варијанта да пут иде од Тузле према Жепчу.

"Што се тиче другог дела, од Сарајева према Вардишту, делимично је та траса дефинисана, али ипак није довољно урађено. Проблем су средства и само дефинисање трасе", рекао је Митровић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести