Највећи порески дуг у Србији имају банке у стечају Беобанка и Београдска банка

БЕОГРАД: На листи највећих пореских дужника које је објавила Пореска управа Србије налазе се 283 активна правна лица, 597 фирми у стечају, 344 фирме којима је одузет порески идентификациони број (ПИБ), као и 3.614 предузетника.
Poreska uprava Srbije logo
Фото: Пореска управа Србије

Највећи дуг према Пореској управи међу активним фирмама 28. фебруара имала је шабачка Магма пром која је дуговала 1,1 милијарду динара.

Нешто мањи дуг од 1,06 милијарди имало је Привредно друштво за финансијско посредовање Мера инвест из Београда, а на трећем месту по висини дуга био је Термол из Лештана који је последњег дана у фебруару Пореској управа Србије дуговала нешто више од 890 милиона динара.

Дугови фирми у стечају били су знатно већи па је највећи дужник у овој групацији београдска Беобанка дуговала више од 34 милијарде динара, док је дуг Београдске банке износио 18,5 милијарди.

На трећем месту ове листе било је крагујевачко акционарско друштво за промет путничких аутомобила и резервних делова Застава аутомобили са дугом од 8,6 милијарди динара.

Међу фирмама којима је одузет ПИБ највише неизмирених обавеза према Пореској управи на крају фебруара имао је београдски И&А-промет са Чукарице, 2,2 милијарде, затим новосадско привредно друштво Пожаревац-промет, 1,6 милијарди, те Реедwоод из Нишке Бање, са нешто више од 960 милиона динара.

Најдужи је списак дужника предузетника, на коме је 3.614 фирми, а на њему по висини дуга предњачи обреновачка ПР агенција за консалтинг Маxицоде Бобана Петровића.

Ова агенција дуговала је нешто више од 445 милиона динара, док је дуг нишке Радње за клање стоке и обраду меса предузетника Милоша Радојевића био за око 40 милиона мањи.

На трећем месту нашла се још једна обреновачка ПР агенција за консалтинг, Биззмастер Ивана Јовановића која је 28. фебруара Пореској управи дуговала око 297 милиона динара.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести