НАКОН ШТО ЈЕ ОТВОРИО КОНЗЕРВУ, човек остао у ШОКУ Пронађен ПАЦОВ У ПАСУЉУ Компанија се ХИТНО огласила: Жао нам је...

Један купац у Хрватској имао је непријатно искуство након отварања конзерве пасуља коју је купио у Конзуму.
k
Фото: pixabay.com

Унутра је видео већи комад пацова. Из компаније наводе да је производ "прошао неколико руку" до крајњег потрошача, односно, да је инспекција утврдила како је био у препродаји. Цела линија пасуља из конзерве је превентивно повучена из продавница.

Потрошач се, како пишу хрватски медији, обратио Европском центру потрошачке заштите, односно њиховој Фејсбук страници Здраво инспекторе, где је објављена прича и пропратне фотографије.

Након тога реаговао је Државни инспекторат, али и трговачки ланац Конзум, који продаје Гарден гоод пасуљ. Произвођач је италијанска компанија Fiamma Vesuviana S.R.L.

Конзум је одлучио да повуче целу серију нето количине 400 г, ЛОТ број Л М261, са роком употребе до 17.09.2026.

Жао нам је због ситуације која се десила нашем купцу. По притужби купца, у координацији са произвођачем и свим надлежним институцијама, предузели смо све потребне радње у складу са интерном процедуром. О томе смо обавестили произвођача и затражили изјашњење. За то смо се обратили, рекао је он.

Иако у овом тренутку немамо све потребне информације, у контакту смо са произвођачем и из предострожности и у циљу заштите наших купаца, самоиницијативно смо повукли поменуту серију производа из продаје. Поред тога, извршен је инспекцијски надзор којим је утврђено да је Конзум извршио све потребне активности и провере.

Непосредно пре ове публикације, добили смо извештај санитарне инспекције Државног инспектората у којем се, између осталог, наводи:

Санитарна инспекција Државног инспектората одмах по пријему Ваше представке у вези са пријавом потрошача о купљеној конзерви пасуља "Garden Good“ нето количина 400г, ЛОТ број Л М261, коришћено до: 17.9. .2026.

Фото: Dnevnik (Branko Lučić)

Произвођач Fiamma Vesuviana, Италија, коју на тржиште Републике Хрватске ставља Конзум плус д.о.о., а за коју се наводи да су пронађени делови угинулог глодара, дана 07.05.2024. извршио увиђај у седишту предметног предузећа.

Инспекцијом је утврђено да је предметно трговачко предузеће одмах по пријему пријаве потрошача приступило поступку прикупљања свих података о самом производу, односно прикупљања података о ПАРТИЈИ и року трајања.

Тражили су од произвођача из Италије да доставе изјаву у вези са предметном пријавом. По пријему тачних информација о ЛОТ-у и року трајања спорне хране 07.05.2024. 2008. године добровољно покренуо поступак за повлачење наведене партије са тржишта Републике Хрватске.

С обзиром да је произвођач предметне хране у Италији, Државни инспекторат ће у складу с процедурама пријавити и доставити информације у ЕУ РАСФФ сустав о предметној пријави потрошача и повлачењу спорног лота с тржишта како би даљње мере према произвођачу спровело надлежно тело за сигурност хране у Италији,” известио Државни инспекторат РХ.

Ако сте којим случајем купили ту конзерву, одмах вратите га у било коју Конзумову трговину где ће вам се вратити новац. Може и без рачуна, нагласили су из “Хало, инспекторе”.

Дневник/К1инфо/Јутарњи

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести