Наставак сарадње НС сајма и Секретаријата за привреду и туризам

НОВИ САД: На Новосадском сајму је потписан Протокол о сарадњи Новосадског сајма и Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, којим се уређују опсег, услови и начин сарадње, међусобна права и обавезе са заједничким циљем организације приредби и сајамских манифестација у области привреде и туризма.
s
Фото: sajam.net

Протокол су потписали покрајински секретар, др Ненад Иванишевић и генерални директор Новосадског сајма мр Слободан Цветковић.

Иванишевић и Цветковић су се усагласили око кључних тачака на којима се заснива успешна сарадња Сајма и Секретаријата, а посебно у погледу пружања информација привредницима и предузетницима о приредбама и сајамским манифестацијама из области привреде и туризма, рада на обостраној промоцији активности, те организацији заједничких догађаја у циљу унапређења сарадње, кроз заједничко наступање и афирмативан приступ привреди, манифестационом туризму и сајамској индустрији.

Потписивањем овог Протокола, Секретаријат и Сајам иду у сусрет заједничким догађајима, попут Сајма предузетништва, који ће бити одржан у простору Новосадског сајма 24. и 25. марта, као и Сајма туризма, који у овој години добија засебан термин, те ће бити одржан од 17. до 19. новембра.

Дочекали смо да можемо да се окупљамо на најбољем месту – на Новосадском сајму. Инсистирамо да сарађујемо са најбољима, а Новосадски сајам то јесте, оно најбоље из Војводине у погледу сајамског потенцијала. Стога потписујемо Протокол, јер желимо да у сарадњи са најбољима будемо још бољи, рекао је Иванишевић, истакавши да ће засигурно један део манифестација у току године, које организује Секретаријат, бити реализован на Новосадском сајму.

Данашње потписивање је формализација наших досадашњих односа и претходне сарадње. На нашој платформи ЕxпоОнлине.рс у сарадњи са Секретаријатом организовали смо Сајам предузетништва прошле године. То представља добар пример, јер смо предузетницима у изазовним временима помогли да остваре комуникацију са тржиштем. Ове године исти Сајам правимо у оквиру простора на Новосадском сајму, рекао је Цветковић, додавши да је поред поменуте било и других манифестација у којима је учествовао Секретаријат за привреду као и да су бројни корисници средстава Секретаријата своје активности реализовали на Сајму који има најбољу инфраструктуру у области сајамске индустрије.

На данашњој конференцији за новинаре је, између осталог, истакнуто је да је, уласком у ову годину, Новосадски сајам ушао и у период припрема за 2023. годину - годину у којој ће бити обележено стотину  година Сајма и деведесет година Пољопривредног сајма.

Оно чиме ће почети ова година на Новосадском сајму су приредбе посвећене писаној речи, култури, уметности и образовању. Сајам књига и Изложба уметности "Арт експо" ће бити приређени од 3. до 10. марта, док ће Сајам образовања "Путокази" трајати два дана - 9. и 10. марта. Посетиоце очекују нова издања, сајамски попусти, бројни атрактивни програми, дружења са писцима, тематске изложбе, промоција више од 500 образовних профила из земље и иностранства… Улаз на те приредбе неће бити наплаћиван.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести