НАЗВАЛИ СУ ГА УЖИЧКИ "ГОЛДЕН ГЕЈТ", ПА УБАЦИЛИ У ПЕТУ БРЗИНУ: Кинези граде мост преко реке Ђетиње дуг преко 260 метара, испред њих велики изазов (Фото)

УЖИЦЕ: У складу са пројектом и инструкцијама Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре одвијају се радови на изградњи обилазнице око Ужица.
РИНА
Фото: РИНА

Према информацијама из кинеске компаније „Power construction corporation of China, Limited“, којој су поверени радови вредни 30 милиона евра, терен је очишћен, изграђени су сви приступни путеви и у току је постављање другог од укупно 44 шипа.

- Одмах при почетку пружања трасе, након денивелисане раскрснице “Сурдук” предвиђена је изградња моста преко реке Ђетиње дужине око 260 метара. Пред завршетак пружања нове саобраћајнице, предвиђена је површинска трокрака раскрсница на коју је прикључен пут који води од Ужица. Брзина на овој деоници пројектована је на 60 километара на час, а градиће се две траке ширине 3,25 метара. Осим моста преко реке Ђетиње, ради прелажења преко депресија терена дуж трасе саобраћајнице предвиђено је седам мостовских конструкција распона од 20 до 130 метара - казали су за РИНУ кинески инжењери.

Фото: РИНА

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре претходно је потврдило урбанистички пројекат градње обилазнице око Ужица, чији је инвеститор ЈП Путеви Србије. Према документу који је израдио Институт за путеве АД Београд, деоница дужине приближно 4.8 километара почиње денивелисаном раскрсницом “Сурдук”, на споју са Златиборским путем у месту Сурдук. На краку петље Бајина Башта – Ужице пројекат предвиђа изградњу галерије, а у зони саме денивелисане раскрснице примењена је и кружна раскрсница.

Фото: РИНА

- Теретни саобраћај биће измештен из града, безбедност свих биће повећана, а побољшаће се стање у вези са аерозагађењем. Биће изграђен нови мост преко реке Ђетиње повезујући стари магистрални пут са насељем Сињевац, а у плану је изградња још сесам мостова на обилазници. Обилазница око Ужица биће у перспективи поветзана са тунелом испод Кадињаче и путем према Републици Српској. Бољи живот Ужичана, свих грађана у Златиборском округу, раст туризма и економије биће добре последице овог пројекта - казала је градоначелница Ужица Јелена Раковић Радивојевић.

Изградња обилазнице око Ужица проглашена је пројектом од националног интереса.

РИНА

EUR/RSD 117.1769
Најновије вести