Некретнине и на „Добошу“ упола цене; кућа 1.500 евра

НОВИ САД: Јануар је месец снижења цена; а прва помисао на то је одлазак у шопинг ради куповине гардеробе.
k
Фото: Doboš

Мада на јануарским снижењима има и других ствари да се купе са дужим веком трајања, само треба гледати сајтове и спрам финансија се определити за куповину. Тренутно су о ценама некрентина навелико прича и износе анализе шта су последице поскупљења и докле могу да иду цене квадрата. Истовремено; на сајту “Добош“ у току су јануарско снижење јер су банке заказале по други пут јавне продаје кућа, станова, аутомобила... током овог месеца. Ко је решио да паметно уложи новац, обезбеди кров на главом или купи пословни простор за рад од куће има прилику да му се планови остваре без великих трошкова.

На “Добошу” се продају куће, станови и остала имовина за које су банке активирале хипотеке јер грађани нису измиривали рате за узете зајмове.

Кућа у Банатском Карловцу у општини Алибунар у Банату прави је хит у погледу цене. По други пут је банка огласила продају куће, додуше од свега 45 квадрата, али за непуних 1.500 евра, уз коју иду и три помоћна објекта, од 12, 11 и девет квадратних метара.

Исто у Банату, у Белој Цркви, продаје сеи стан од 143 квадрата за свега 13.891 евро.

Панчево је у последње време топ локација због велеке изградње и близине Боеграда, а управо у том граду може се купити стан у поткровљу од 63 квадрата за свега 17.577 евра. У Вршцу банкари нуде две некретнине, породичну кућу од 99 квадрата са потковљем за 61. 234 евра и и стамбене објекте са земљиштем на једној парцели за 90.174 евра. За тај новац може се купити више објеката од 221 квадрата до непуних стотину квадратних метара.


Јефтина и возила

За мало новца могу се купити и моторна возила. Ланцио Пхедро за свега 636 евра, произведен 2002. године, са мотором на дизел, а путничко возило форд из 2007 године нуди се за само 1.525 евра. Мерцедес комби, два рено комбија и голф 2 продају се за свега 508 евра. Возила нису регисторавана, немају регистарску ознаку ни маркицу.


У општини Пландиште, у Милетићеву, продаје се зграда пољопривреде на парцели од скоро 21.000 квадратних метара. На парцели има 11 објеката а цена је 23,6 милиона динара, што је половина од процењене вредности.

У седишту покрајинске амдинистрације у Новом Саду продаје се стамбено-пословни простор за 78.969 евра.У цену улази кућа од 82 квадрата и пословни простор од 67 квадрантих метара. Објекти се налазе на великом плацу, величине ар и 82 квадратна метра. На подручју Града новог Сада продаје се и кућа у Футогу за 41.881 евро. Нема других података о величини објекта, осим што су постављене фотографије. У општини Инђија, у Новом Сланкамену, тражи се купац за кућу величине 91 квадрат и помоћни објекат од 48 квадрата за 24.557 евра.

Као посебно атрактивну некретнину наведен је пословно-стамбени простор на три километра од Аранђеловца, на потесу Каменица. За округлих 60.000 евра нуди се пословно-стамбени простор од 328 квадрата изграђен на плацу од 500 квадратних метара и њива четврте класе величине 214 квадрата.

З. Делић

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести