НЕОПЛАНТА: Пословни успех иде руку под руку са друштвеном одговорношћу

Неопланта је и у овој години показала да није само бренд, већ компанија која својим примером демонстрира да пословни успех иде руку под руку с друштвеном одговорношћу.
Неопланта/Промо
Фото: Неопланта/Промо

Наша посвећеност заједници, околини, етици и иновацијама показује како компаније могу бити агенти промена и доприноса, пре свега, локалној заједници, а потом и свету. Због тога смо и ове године, као и претходних, били посвећени имплементацији еколошки прихватљивих пракси и технологија које минимизирају негативан утицај на околину, уз истовремено осигуравање високог стандарда квалитета производа.

У 2023. години наставили смо да подржавамо иницијативе које доприносе бољем животу заједнице. Захваљујући активностима којима смо подржали социјалне, културне и образовне установе и организације, али и кроз донацију хране и велику еколошку акцију на Фрушкој гори, Неопланта заузима важно место у заједници и активно ради на јачању њених темеља.  Наше акције нису само речи на папиру или само пословни потези, већ су манифестација наше вере у промене које се дешавају када заједно радимо на побољшању света око нас. Оне су огледало наше мисије, која јасно казује да ми у Неопланти не само да производимо као за своју децу, ми настојимо да и све друго што радимо - радимо баш као за своју децу.

Фото: Неопланта/Промо

Посвећени заједници

Када се осврнемо на годину која је на измаку, морамо се присетити да смо у 2023. ушли богатији за 20 нових садница дрвећа, као и за више од 30 садница украсних биљака, које смо посадили на Штранду, уз подршку ЈКП Зеленило. Акцију озелењавања код Моста Слободе спровели смо у циљу да мештанима и туристима пружимо хладовину и у најтоплијим данима, истовремено унапређујући естетику и квалитет животне средине у нашем граду. И ту нисмо стали.

Како бисмо помогли у очувању Националног парка Фрушка гора, у септембру смо организовали велику еколошку акцију чишћења Фрушке горе и тако се придружили глобалној акцији "Очистимо свет". Иницијатива је окупила запослене компаније Неопланта – са којима смо оформили клуб НЕО волонтера и представнике медија, који су заједно радили на уклањању отпада и смећа са стаза и простора Националног парка подржавајући на тај начин важност заштите природе. Током акције прикупљено је преко 60 џакова смећа.

Поводом рођендана Града Новог Сада, у партнерству са Фабриком дечје хране, чланицом Нелт групе, припремили смо вредне поклоне за све мајке и бебе које су рођене 01.02. у Бетанији. Ова иницијатива била је симбол наше жеље да подржимо родитеље и да пружимо подршку најмлађима од самог почетка њиховог пута. А као доказ да и нешто старија деца могу рачунати на нас као искреног пријатеља – ове јесени смо се дружили са најбољим ученицима основних и средњих школа Новог Сада и том приликом им традиционално поклонили широооко бицикле. Они представљају награду за изузетан успех наших најперспективнијих школараца, али су уједно и подстрек да се придржавају одрживог начина живота и превоза. Кроз овај вид подршке желимо да мотивишемо нове генерације да буду одговорне према околини, те да развијају свест о екологији и одрживости већ од најранијих година - што је кључни корак ка изградњи друштва које брине о будућности планете.

Употреба зелених извора енергије

Као наставак улагања у употребу зелених извора енергије, ову годину посветили смо улагању у соларну електрану водећи се нашим вредностима које су посвећене сталном развоју: „Увек се питај шта и како можеш урадити боље“ и „не чекај промену, покрени је“. Зато ми константо покрећемо позитивне промене, а једна од њих су и соларни панели. Соларни панели, који би требали да обезбеђују 30% годишњих потреба за електричном енергијом, су инвестиција вредна готово 2 милиона € и чине велики корак у употреби „зелене енергије“, чиме ће читав процес производње у значајној мери бити ослоњен на еколошки прихватљив начин рада.

Брига о запосленима

Уз истинску посвећеност бризи о заједници, Неопланта једнаку пажњу посвећује и добробити својих запослених. Ове године смо за све наше колеге обезбедили додатно приватно здравствено осигурање, чиме смо им омогућили приступ широком спектру приватних клиника, домова здравља и лабораторија широм земље.

Фото: Неопланта/Промо

Кроз различите бенефите и пројекте окренуте запосленима и њиховим породицама, компанија настоји да подигне квалитет радних услова запослених, али и квалитет њиховог живота уопште, са посебним акцентом на деци наших колега. Поред тога што годинама уназад подржавамо ђаке прваке, али и бруцоше на почетку њиховог академског живота, у 2023. години смо решили и да деци запослених која ступају на тржиште рада пружимо и додатну подршку. Као послодавац који је прошлу годину завршио са признањем за најбољи процес селекције према истраживању Инфостуда, покренули смо пројекат у оквиру ког деца наших колега могу да искусе како изгледа пословни интервју кроз симулацију истог, како могу да унапреде свој CV и добију практичне савете од стране ХР професионалаца. Циљ пројекта је да деци запослених помогнемо да се што боље припреме за тржиште рада и да повећају своју успешност у процесу проналажења посла.

Поштујући стандарде интегритета, односа с купцима и партнерима, до односа према заједници и запосленима, трудимо се да из дана у дан градимо темеље дугорочног поверења. Јер, само тако и само друштвено одговорним пословањем можемо пружити најбоље од себе. А то би требало да буде циљ сваке одговорне компаније.

(Промо)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести