Нова радна места и производи у суботичком „Сименсу“

У суботичкој фабрици Компаније „Сименс” недељно се произведе више од 50 ветрогенератора различитих профила.
у
Фото: Сименс Србија

У ту фабрику уведени су нови иновативни модели генератора, а произведено их је 20.000. Сваку трећу ветрењачу у Европи покреће ветрогенератор произведен управо у Суботици, а она је један од највећих извозника из Србије.

У тој фабрици стално се улаже у квалитет производа и запослене, а однедавно је почела производња генератора високог напона. Директор фабрике „Сименс“ у Суботици Франсеск Еспирију Кабедо с поносом истиче да се друге фабрике у оквиру Компаније „Сименс“ које производе ветрогенераторе – у Кини, Индији и Турској – руководе параметрима које је поставила суботичка фабрика.

– Они из фабрике у Суботици добијају смернице како да се унапреди рад – казао је Кабедо. – „Сименс“ је за тај део портфолија изабрао суботичку фабрика да буде водећа, а то значи да се у њој развијају и технички садржаји и производна технологија. Пред нама је бриљантна  будућност јер нас очекују нови производи и инвестиције, а то подразумева дугорочна улагања и позитивне промене.

По његовим речима, недавно је отворена лабораторија за тестирање, а ускоро ће у Суботици бити покренута нова производња и отварена нова радна места, односно неће се више производити само ветрогенератори.

– Уз то, биће отворен Центар за механизацију металних делова. До сада су те послове радили екстерни добављачи, а сада ће се делом производити у суботичкој фабрици. То значи да ће бити веома важно да имамо запослене с одговарајућим техничким знањем да би учествовали у том делу процеса производње и у раду самог центра.

Кабедо указује на то да су спремни да се укључе у дуално образовање  и подстакну даље усавршавање младих.

– Кроз програм дуалног образовања сарађујемо с Техничком школом „Иван Сарић“ и ђаци долазе код нас на праксу. Верујемо да ћемо кроз дуално образовање успети да изградимо кадар који ће радити у новом Центру за механизацију металних делова – објаснио је директор фабрике у Суботици.

„Сименс“ као добар грађанин

Иначе, „Сименс” је компанија у којој ради 350.000 људи широм света, а у области великих погона има 26 фабрика. У фабрици у Суботици тренутно ради више од 1.200 људи. Веома је значајно што је баш суботичкој фабрици указано поверење да крене с додатним активностима и тим портфолиом.  – „Сименс” жели да буде добар грађанин и зато вредности које овде стварамо и развијамо желимо да вратимо у друштво. Добар грађанин подразумева да у овој средини заједно расту и „Сименс” и Суботица јер разлику између фабрика не чине машине, него људи који у њима раде. Стратегија „Сименса“ је да будемо компанија у којој запослени желе да раде – навео је Франсеск Еспирију Кабедо.

С. Иршевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести