Нове електронске услуге Пореске управе

БЕОГРАД: Од 1. јануара грађанима је омогућено да подносе у елекстронском облику обрасце преко портала Пореске управе, а који се односе на уплату пореза.
bogatasi porez
Фото: pixabay.com

Реч је о три врсте образаца а то су захтев за повраћај и прекњижавање више или погрешно плаћеног пореза, обавештење предузетника и предузетника пољопривредника о опредељењу за исплату личне зараде, као и обавештење о промету секундарних сировина и пољопривредних и шумских производа и пољопривредних услуга.

Предузетник и пољопривредник који се определи за исплату личне зараде дужан је да у електронском облику преко портала Пореске управе достави обавештење о томе најкасније до 15. децембра текуће године за период од 1. јануара наредне године, подсећа Пореска управа.

Физичка лица која као власници, закупци и други корисници пољопривредног и шумског земљишта и физичка лица која као носиоци пољопривредног газдинства обаве промет пољопривредних и шумских производа, односно услуга обвезницима ПДВ-а ,уз пореску пријаву за последњи порески период календарске године морају да доставе Пореској управи и додатне податке.

Пореска управа подсећа обвезнике на које се односе ове информације да пријаве и обавештења могу као и до сада поднети и лично или у писаном облику.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести