Нови број: Пријавити послодавца који крши право трудница

БЕОГРАД: Нова бесплатна линија за пријаву послодаваца који трудницама и породиљама ускраћују права, преко које могу бити пријављени директно Инспекцији рада, почела је да функционише, саопштило је Министарство рада. 
Trudnica Foto: Dnevnik.rs
Фото: Трудница Фото: Дневник.рс

Грађани могу да пријаве неправилности на телефонски број 0800 300 307, бирањем опције 2. 

На тај начин, труднице и породиље лакше и брже могу директно Инспекцији рада пријавити послодавце који су прекршили закон и ускратили им нека од њихових права.

Министар рада Зоран Ђорђевић наводи да држава жели да заштити све труднице, породиље и мајке и омогући им остварење свих права која им припадају, те да ће влада наставити да ради на побољшању положаја мајки у Србији јер је то приоритет и циљ популационе политике.

"Инспекција рада ће се са дужном пажњом посветити овом проблему и верујем да ћемо увођењем ове линије успети да станемо на пут онима који су себи дали за право да ускрате трудницама и породиљама оно што им законом припада", истакао је Ђорђевић.

На сајту Министарства у оквиру категорије "Регистри" редовно ће бити ажуриран посебан списак свих оних послодаваца за које се докаже да су прекршили закон, у овом случају према породиљама и трудницама.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести