Нови Сад до краја марта добија нови путнички терминал на Дунаву

Нови Сад ће до краја марта добити нови путнички терминал на Дунаву, у чију реконострукцију је DP World Нови Сад уложио 400.000 евра, изјавио је генерални директор компаније Клаудио Негреану.
dunav novi sad, Dnevnik/Slobodan Šušnjević
Фото: Дневник/Слободан Шушњевић

"Највише сам поносан на инвестицију наше компаније у обнову пристаништа, јер ће уверен сам на њу, такође, бити поносни сви Новосађани. Крајем марта радови ће бити завршени и тада ћемо Новом Саду предати ново пристаниште које ће у овај прелепи град довести још већи број туриста", каже Негреану за Танјуг.

Генерални директор DP World Нови Сад, у чијем је власништву лука у том граду, истиче да је покренут и велики петогодишњи инвестициони циклус вредан 35 милиона евра.

"DP World Нови Сад имао је током прошле године велике инвестиције у самој луци, а уложили смо у опрему и осталу супраструктуру луке. Купили смо нови мобилни лучки кран који има централно место у луци, машину за паковање ђубрива и два електрична виљушкара", рекао је Негреану.

Развијамо инфраструктуру у луци тако што улажемо у додатни продужетак вертикалног кеја, у силос за житарице, нови контејнерски терминал, рекао је он и изразио очекивање да ће лука Нови Сад бити једна од најзначајних лука на Дунаву.

Захваљујући великом залагању запослених, годину коју је обележила пандемија ковида 19 DP World Нови Сад је завршио успешно, са 1,6 милиона тона претоварене робе, напоменуо је Негреану.

Такође, додаје да DP World Нови Сад у луци запошљава тренутно 150 људи, али да због повећаног обима посла и инвестиција планира повећање броја запослених.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести