Новосадска фирма креће у освајање тржишта видео-игара

БОН: Келн је ових дана "Елдорадо" за љубитеље компјутерских и видео игара јер се у том граду, на Сајму компјутерских и видео игара, налази 1.150 излагача из више од 50 земаља света, а међу њима су и српски излагачи који представљају нове трендове.
1
Фото: pixabay.com

Млада новосадска фирма "Foxy Voxel" једна је од њих, а за Дојче веле кажу да се њихова игра зове "Going Medieval" и да представља симулацију градње града и насеља. 

"Овде смо и како би се састали за осталим произвођачима компјутерских и видео игара као и инвеститорима јер смо ми млада фирма и тражимо начин како да ову игру пласирамо на светско тржиште", рекао је за Дојче веле Нино Рајачић из "Foxy Voxela" .

Он додаје да на њихов штанд долази много играча и да су критике за сад одличне.

Представник Србије је свој производ изложио у посебној хали где се представљају "Independent-Games". 

Реч је о фирмама које у бранши важе за мање, односно које не запошљавају више од 50 радника и чији годишњи обрт не прелази пет милиона евра.

Развој игара је бранша која се вртоглаво развија. 

Произвођачи игара за рачунаре и конзоле широм света су прошле године остварили обрт од 140 милијарди долара, а ове године би то требало да се повећа на 150 милијарди. 

Поређења ради, прошле године су се у биоскопске касе слиле 42 милијарде долара.

Компјутерске и видео игре одавно не играју само деца. 

Према наводима немачког удружења произвођача компјутерских и видео игара "Game", просечна старосна доб корисника компјутерских и видео игара је 36 година, наводи Дојче веле.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести