Објављен списак фирми које запошљавају на црно

БЕОГРАД: Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања објавило је на свом сајту списак са именима 21 послодавца код којих су затечена лица на раду "на црно".
radnici hadzic
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

Према том списку, приликом ванредних инспекцијских надзора извршених 1. септембра на градилиштима у Београду, укупно 61 лице које је радило "на црно" затечено је код 16 послодаваца који су регистровани у Агенцији за привредне регистре (АПР), али и код пет нерегистрованих субјеката. 

Међу субјектима који чак уопште немају фирме регистроване у АПР, а код којих је инспекција затекла непријављене раднике, наведени су Алекса Крстић из Параћина, Сретен Андрић из Сурчина и Александар Цветковић из Обреновца, са по три затечена лица без папира. 

Највише радника "на црно" - њих пет - инспекција је затекла код Милка Митова из Београда, док је Александар Стојимировић, такође из Београда, самостално обављао нерегистровану делатност.

На списку стоје и називи фирми послодаваца које су регистроване у АПР, а код којих је инспекција 1. септембра такође затекла непријављене раднике.

Највише лица на раду "на црно" - по седморо њих - затечено је, према списку, у СЗР "Л.У.К.А.Д" и "Армарт 011" из Београда, док је у СЗР "Лим - Рад Плус" из Лознице затечено шест таквих радника.

Без папира су, између осталих, затечена и четири радника у СЗР "Дане" из Старих Бановаца, док су по три таква радника затечена у "Грађи промет" доо, из Београда и ГР "Гаковић градња", Београд.

По два непријављена радника затечена су у фирмама "Цакић градња" из Велике Моштанице, "Црна Трава градња" доо из Црне Траве, ПР Драгољуб Мушкиња из Старе Пазове, ЗГР "Буда градња", Београд, "Ексинг" доо, Београд, ПР "МР МИЛМАР", Београд и СЗР "Саша", Београд. 

"Лукас градња" Београд, СЗР "Све у реду" Лозница и "АРХИ ПРО" доо Београд имали су по једно затечено лице на раду "на црно"

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, изјавио је у понедељак да ће све фирме које запошљавају раднике на црно бити истакнуте на сајту Министарства за рад.

Ђорђевић је тада указао да су и након најаве ванредне инспекције свих градилишта у Београду, инспектори затекли пет радника на црно, а додатном инспекцијом у још четири општине 56 непријављених радника.

Министар је најавио и да се разматра о измени Закона о раду, који ће бити ригорознији према онима који крше закон, а до тада ће Министарство на свом сајту објављивати све што инспектори за рад открију на терену - где су вршене контроле, ко запошљава раднике на црно, колико радника...

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести