Oд 560 фирми није приватизовано 87

БЕОГРАД: У приватизационом портфељу Министарства привреде било је око 560 предузећа, а сада их је остало свега 87, указао је данас државни секретар у Министарству привреде Милун Тривунац у разговору са Мисијом Међународног монетарног фонда (ММФ), саопштило је то министарство.
privatizacija, tanjug
Фото: Tanjug/O.Toskić, arhiva

Са Мисијом ММФ коју предводи Џејмс Руф, Тривунац је разговарао о окончању процеса приватизације, стању у јавним предузећима, развојном финансирању и новој стратегији индустријске политике, оценивши да је велики успех у претходном периоду представљао уговор о стратешком партнерству за Рударско-топионичарски басен Бор и приватизација Пољопривредне корпорације Београд.

Тривунац је ММФ представио програме подршке сектору малих и средњих предузећа, за које су недавно расписани јавни позиви, али и активности Фонда за развој и Агенције за осигурање и финансирање извоза (АОФИ).

Руф је похвалио досадашње резултате, интересујући се за план и даљу динамику предвиђених активности министарства, као и за нову стратегију индустријског развоја.

"Очекујем да ћемо у наредном периоду донети стратегију, која ће допринети промени структуре индустрије и убрзању привредног раста. Доношење тог документа је наша обавеза у оквиру преговарачког поглавља 20, које се односи на предузетништво и индустријску политику", рекао је Тривунац.

Мисија ММФ борави у Београду до 5. фебруара, спроводећи активности у оквиру саветодавног програма Инструмент за координацију политике, познатијег као „чуваркућа", који је одобрен Србији средином прошле године, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести