Од данас могуће плаћање е-сервиса ПКС Дина картицом

БЕОГРАД: Привредници од данас могу све електронске сервисе Привредне коморе Србије да плате и домаћом DinaCard картицом.

Како би унапредила квалитет услуга, повећала и олакшала коришћење дигиталних сервиса ПКС је, у сарадњи са банком Интеза, омогућила компанијама да електронске услуге плаћају и националном DinaCard картицом без било каквих додатних трошкова, наводи се у саопштењу ПКС. 

На овај начин, привредници могу да плате најразличитије врсте докумената и потврда почев од јавних овлашћења за спољнотрговинско и пословање у Србији, до специфичних таилор-маде извештаја, креираних по индивидуалном захтеву корисника, као што су статистички извештаји на тему одређених земаља или подаци о неком производу. 

Сви електронски сервиси ПКС доступни су на порталу Е-услуге и за њих се подноси захтев такође електронским путем, а плаћају се, осим Дина картицом, и свим осталим картицама.
Из Коморе истичу да се компаније све више одлучују за електронске сервисе ПКС и да је  коришћење онлајн услуга на електронском порталу веће за 20 одсто у односу на прошлу годину. 

Пружајући обиман пакет електронских услуга преко портала, ПКС се сврстала у ред регионалних лидера у дигитализацији пословања и понуде привредницима.

ПКС је развила близу 30 онлајн сервиса, континуирано уводи нове пакете услуга и модернизује постојеће у складу са потребама привреде и захтевима тржишта. О томе говоре подаци да је за девет месеци ове године тражња за издавањем појединих докумената била и преко 50 одсто већа у односу на прошлу годину, прецизира се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести