Опала уплата за лутрију, фонд за седмицу спао на 300.000 евра

БЕОГРАД: Уплата за игре на срецу (Лото, Бинго и Геб Греб) опала је услед новонасталих околности, а Државна лутрија Србије позива своје играце да у наредном периоду користе онлине платформу уколико желе да окушају срећу у Лото-у и Бингу.
lutrija, pixabay
Фото: pixabay.com

„У складу са новонасталом ситуацијом изазваном пандемијом корона вируса и проглашеним ванредним стањем оцекујемо да се тренд пада уплата настави“, кажу за Танјуг у Државној лутрији Србије.

Фонд за „Седмицу“ у наредном колу Лото-а износи свега 300.000 евра. Последњи пут „Седмица“ је извуцена 25. фебруара и износила је 278.802.835 динара. Срецни добитник листић је уплатио у Куцеву.

У Државној лутрији кажу да прате уредбе Владе и организују посао у складу са датим мерама у циљу превенције ширења корона вируса, као и заштите играца и запослених.

Када је рец о организацији игара на срецу, за Лото и Бинго извлацења ће бити у редовним терминима до даљњег, а исплате добитака играцима це се обављати по редовној процедури.

Што се тиче куповине срецки и уплате на местима ДЛС, ограницен је број играца који истовремено могу да бораве у једном продајном месту- највише две особе у просторији, уз одговарајућу удаљеност.

У продајним објектима до 4 м2 може бити само један граданин, а наложено је да се на прођаним местима поштују све санитарне и хигијенске норме.

На сајту ДЛС објављено је да ће привремено бити затворена три продајна места и то у Ваљеву, Горњем Милановцу и Великој Плани.

Такође, рад запослених у струцним службама редукован је у складу са потребама и посао се организује према унапред дефинисаном распореду руководилаца организационих јединица који укљуцује рад у канцеларијама и од куце.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести