Отворен београдски сајам аутомобила и мотоцикала

БЕОГРАД: Сајам аутомобила "DDOR BG Car Show 06" и 12. Сајам мотоцикала Мотопешн, на којима учествује више од 350 излагача из двадесетак земаља, отворени су данас у Београду и трајаће до 28. марта.
Sajam automobila 2018/Tanjug
Фото: Tanjug

Сајамску манифестацију на Београдском сајму званично је отворио министар за заштиту животне средине Горан Триван.

"DDOR BG Car Show 06" и Сајам мотоцикала Мотопашион су најзнацајнији годишњи догађаји у региону Југоисточне Европе у области аутомобилске и мото индустрије.

Те манифестације се организују између два међународна сајма аутомобила који се, иначе, одржава сваке две године.

Ове године је на сајму аутомобила представљено 306 излагача - 34 аутомобилска бренда са 41 премијером или сасвим новим моделом аутомобила, које је водећа светска продукција лансирала у протеклих годину дана.

Најскупљи аутомобил на сајму је "lamborgini hurakan 2" од 379.000 евра, а најјефтинији модел је "лада гранта" од 7.300 евра.

Аутомобили из премијум сегмента, као што су мерцедес, ауди, бмњ и бритиш моторс - ранџе ровер и јагуар представљени су у хали 3 Београдског сајма. 

На сајму ће од најскупљих аутомобила бити изложени и ферари ГТЦ4 лусо, мерцедес С класе, ренџ ровер аутобиографи и ауди А8, а међу најјефтинијим су дачија сандеро од 8.100 евра, фијат пунто од 8.250 евра и шкода рапид и фабија од око 8.990 евра у основној верзији.

Новитете у сегменту лаких привредних возила представиће 10 реномираних произвођача, са 19 новитета.

Сајмови се одржавају у 10 хала Београдског сајма, а отворени су од 10 до 20 сати.

Такође, љубитељи двоточкаша ће уживати у понуди 36 брендова мотоцикала, АТВ, али и бицикала. Учествују 73 излагача, који ће представити и 41 новитет.

Изложба Мотопашиона заузеће хале 7, 8 и 9, а ове године су пријављена и три произвођача који наступају први пут: Индијанмоторсајкл, Тријумф и Е-скутери.

У фокусу ће бити електрична возила, мотоцикли и бицикли у хали 7, где је направљена ''зелена зона'', као и полигон испред мото-хала за презентацију могућности и предности е-возила.

Шести "DDOR BG Car Show 06" и Сајам мотоцикала Мотопашион у Београду се одржавају у знаку 80. рођендана од првог Међународног салона аутомобила у Београду, који је одржан у марта 1938.

Када је реч о пратећим садржајима, предвиђено је проглашење Аутомобила године у четири категорије у организацији Асоцијације аутомобилских новинара Србије, Српске асоцијације увозника возила и делова и Београдског сајма.

Такође, биће проглашени "најбољи у ауто индустрији" и "Еко ауто 2018. у Србији", као и "Миш Сајма аутомобила и Мотопашиона".

У оквиру сајма биће одржа и парада олдтајмера "Меморијал принца Томислава Карађорђевића". 

Цена појединачне улазнице је 300 динара, групне 200 динара, групне за ђаке и студенте 150 динара.

Паркинг на сајму се плаћа 100 динара по започетом сату.

Family day је 27. марта када ће породична посета коштати 500 динара и важи за децу до 16 година старости у пратњи родитеља. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести