Отворен предузетнички хаб у Суботици

СУБОТИЦА: Привредна комора Србије отворила је данас у Суботици предузетнички хаб за више од 6.000 предузетника Севернобачког округа, како би подржала даљи развој овог вида пословања и охрабрила младе људе да почну сопствени бизнис.
subotica
Фото: Youtube Printscreen

Предузетнички хаб у ПКС - Регионална привредна комора Суботица биће подршка не само предузетницима, омладинском, женском и социјалном предузетништву, већ и инвеститорима који планирају да улажу у овај регион који бележи значајан прилив директних страних инвестиција и спољнотрговински суфицит, наводи се у саопштењу ПКС.

"До сада су отворени предузетнички хабови у Новом Саду, Крагујевцу и Крушевцу, а планирамо отварање и у регионалним коморама у другим градовима", изјавила је Бранислава Симанић, директор Сектора предузетништва ПКС.

Привредна комора Србије је, додаје, подигла предузетништво на виши ниво јачањем Сектора предузетништва и формирањем Парламента предузетника ПКС, највишег органа одлучивања предузетника у Србији.

"Отварањем хабова и овим видом подршке предузетницима, Комора имплементира нови пословни модел повећања конкурентности привреде и подстицања регионалног развоја", нагласила је Симанић.

Биљана Штављанин, в.д. директора Регионалне привредне коморе Севернобачког управног округа, каже да је регион који покрива та привредна комора годинама веома атрактиван за инвеститоре, што доказује и велики број улагања, преко 50, као и Слободна зона "Суботица", једна од најуспешнијих у Србији.

Хаб подразумева модерно пословање без традиционалне канцеларије, организовање разних едукативних садржаја који омогућавају предузетницима да се упознају са прописима, изворима финансирања и подстицајима, као и другим бенефитима.

Након отварања предузетничког хаба, у РПК Суботица представљена је апликација ПКС партнер и одржана радионица "Агилни развој и агилно пословање".

ПКС Партнер је нова услуга ПКС која представља стандард за пословне информације. Садржи сва регистрована правна лица у Србији и информације о њиховом пословању, а доступна је бесплатно свим привредницима.

Неке од најзначајнијих функционалности су праћење промена код фирми које су важне за пословање, затим проналазак нових пословних партнера, купаца, добављача, провера како они послују, као и праћење конкуренције и анализа тржишта.

Поводом отварања хаба у Суботици, Сектор предузетништва ПКС омогућио је предузетницима Севернобачког округа да у наредних месец дана бесплатно користе и напредне секције апликације ПКС партнер.

Говорећи о агилном пословању, Драгана Неранџић, директорка компаније "Лифе ин хармонy", истакла је да агилно пословање добија све више на значају у односу на традиционалне облике пословања, посебно у иновативним компанијама, као и у фирмама које су фокусиране на дигитализацију пословних процеса.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести