Отворена фабрика каблова за ауто-индустрију у Трстенику

ТРСТЕНИК: Фабрика каблова за ауто-индустрију “Amphenol Automotive Technology” отворена је данас у Индустријској зони у Трстенику у којој ће, како је најављено, бити запослено 1.000 радника.
1
Фото: Танјуг/ Димитрије Гол

Врпцу су пресекли председник Србије Александар Вучић и потпредседник и генерални директор корпорације Ампхенол Дитер Ермантраут, а свечаном отварању присуствовали су и директорка фабрике у Трстенику Јана Јаворка и председник општине Трстеник Александар Ћирић, као и велики број грађана окупљених испред фабрике, који су држали транспарент "Хвала Вучућу".

Један од водећих глобалних произвођача електронских и оптичких конектора и кабловских система у августу је отворио погон у некадашњем објекту трговинског предузећа "Западна Морава".

Ампхенол тренутно има 130 запослених, а како је раније најављивао председник општине Трстеник Александар Ћирић у плану је да се, проширивањем производње на 7000 квадтатних метара, следеће године запосли 1000 радника.

Фабрика Ампхенол Аутомотиве Тећнологy Трстеник је чланица корпорације Ампхенол која је основана 1932.године и данас има око 68.000 запослених широм света.

Вучић: Настављамо да градимо

Отварање фабрика и запошљавање људи је "посао свих послова", поручио је Александар Вучић грађанима у Трстенику. 

Како је рекао, 2016. године у Трстенику, и то без јавних предузећа, било је 400 милиона динара дуга, а данас тај град другачије и боље функционише.

"Затварани су нам погони 90-их и посебни 2000-их година, и у Трстенику, Крушевцу, Краљеву, целом Расинском и Рашком округу и зато је данас важно да радимо посао свих послова - да отварамо фабрике, да правимо посао за људе, да не би одлазили одавде", поручио је Вучић.

У новој фабрици каблова за ауто-индустрију " Amphenol Automotive Technology ", према најавама, биће запослено 1.000 радника. 

"Осим тих 1.000 људи који ће да раде, обећавам да ћемо наставити да градимо, да запошљавамо људе, да остајете овде и не идете по белом свету да се запошлајавате и бринете за децу", поручио им је председник.

Вучић је истакао да данас Србији иде много боље него раније, али да те промене не могу да буду једноставне и не могу да се остваре преко ноћи, али да људи осећају и знају да ће сваке године плате и пензије бити све веће.

"Али, морамо да имамо довољно снаге, да урадимо све да сачуцвамо мир не газећи понос и достојанство", рекао је Вучић.

Захвалио је грађанима на гостопримству и подршци и поручио да се нада да ће се видети опет, неком сличном приликом.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести