Отворена изложба златарства и часовничарства на Новосадском сајму

НОВИ САД: На Новосадском сајму данас је свечано отворена Међународна изложба златарства и часовничарства "Сјај", која траје до понедељка.
Novosadski sajam/S. Susnjevic
Фото: Dnevnik.rs

У години јубилеја, када Новосадски сајам обележава век постојања, "Сјај" се одржава 26. пут и првенствено је намењен професионалцима, али је отворен и за широку публику, наводи се у саопштењу.

Међународну изложбу златарства и часовничарства свечано је отворио Александар Јовић, власник златаре "Ћира" из Врања, дугогодишњи излагач.

"Велика ми је част  што сам у прилици да отворим овако важну свачаност. Надам се да ће ова четири сајамска дана омогућити добро пословање нама златарима и да ћемо заједно са 30 излагача из Србије и иностранства остварити добру сарадњу што нам говори да златарство и часовничарство имају будућност, без обзира на економску кризу, код нас и у свету. Прилика је да у наредна четири дана видите све, од полудрагог до драгог камења, инвестиционог злата, алате за часовничарство, Сњаровски кристале и још много тога", рекао је он.

У име домаћина, Новосадског сајма, присутне је поздравио извршни директор за сајамску делатност, Борис Надлукач.

"У посебној години за Новосадски сајам у којој обележавамо читав век постојања, са радошћу Вас дочекујемо на новом представљању златара и часовничара. Свечаном академијом синоћ смо обележили овај важан јубилеј Новосадског сајма, у години, у којој је и свака приредба која се одржава, посебна. Тако и ова", рекао је Надлукач.

Он је подсетио да је прошла година остала упамћена по великом броју посетилаца и по новим пословним идејама, као и новим излагачима, а одржана је у новом термину и новом простору.

Према његовим речима, "Сјај" годинама уназад оправдава епитет посебног места на којем се дешавају струковни, еснафски и пословни сусрети и због тога нас радује чињеница што нам многи од Вас указују поверење из године у годину.

На 26. међународној изложби златарства и часовничарства, јединственој у региону, представиће  се излагачи из Турске, Пољске и Србије.

Најбоље међу излагачима, стручна комисија Новосадског сајма, која током Изложбе оцењује квалитет експоната, наградиће заслуженим признањима, која ће бити уручена у недељу, 2. априла, у Хали 1.

Радно време Изложбе "Сјај" биће од 10 до 19 часова, док ће последњег дана, у понедељка, 3. априла, Изложба бити отворена од 10 до 16 часова. Улаз се неће наплаћивати.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести