Отворена Међународна конференција предузетница Бизнис на штиклама 2022

Потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић рекао је на отварању шесте Међународне стручне конференције „Бизнис на штиклама” да је Покрајинска влада посвећена унапређењу женског предузетништва и да досадашњи резултати подршке у тој области показују да смо на правом путу.
с
Фото: Покрајинска влада

Ћурчић је на конференцији посвећеној промоцији и унапређењу женског предузетништва истакао да је Савет за координацију и праћење активности у области економског развоја на територији АП Војводине, на чијем је челу, настојао да уочи проблеме и потребе жена предузетница у АП Војводини, те да у сарадњи са ресорним секретаријатом снажном заједничком подршком допринесе бољем положају жена у бизнису.

„Заједнички циљ нам је да се дође до свих којима је помоћ неопходна, било да покрену сопствени бизнис, било да унапреде постојеће  пословање“, рекао је потпредседник Ћурчић.

Он је навео и то да, иако се бележи тренд раста и развоја женског бизниса, истраживања указују на постојање специфичних препрека са којима се жене суочавају како у фази доношења одлуке за улазак у предузетништво, тако и у фази оснивања и раста њиховог бизниса.

„Због тога је важно да се у креирању будућих активности и мера подршке с једне стране још више ради на афирмацији женског предузетништва, а с друге стране да се делује на уклањању системских препрека за његов развој, на умрежавању и пословном удруживању, као и на већем продору жена у брзорастуће секторе привреде“, казао је Ћурчић и подсетио на то да су предузетнице у Војводини ове године подржане са укупно 7,5 милиона динара субвениција за куповину машина и опреме, као и за услуге. „Циљ нам је да у наредном периоду још снажније подржимо наше предузетнице и определимо више средстава за подршку њиховом бизнису, као и да радимо на едукацији за аплицирање за субвенције“, рекао је потпредседник Ћурчић и додао да су скупови попут данашњег значајни како због тога да се тема женског предузетништва подигне на још виши ниво, тако и због тога да се предузетнице упознају са мерама подршке Покрајине, и да се у што већем броју пријављују за субвенције.

Конференција „Бизнис на штиклама 2022“ обухвата бројна стручна предавања и панеле посвећене развоју жена у предузетништву. Ове године, између осталог, панелисти су се бавили темама као што су Закон о социјалном предузетништву, стандардизација, извори финансирања, маркетинг и продаја, млади предузетници, породичне фарме и друго.

На отварању су се обратили покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић и члан Градског већа Новог Сада задужен за привреду Милорад Радојевић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести