Палма: Срби купују хотеле у Грчкој

КАТАРИНИ: Председник Јединствене Србије и народни посланик Драган Марковић Палма, изјавио је на састанку привредника грчког региона Пиреи и Јагодине, у Приведној комори у Катарини, да се економска сарадња Србије и Грчке последње три године повећава из месеца у месец, и навео да Срби купују хотеле у Грчкој.
parga grcka pixabay.
Фото: pixabay.com

"У Паралији један привредник из Шумадије купио је плац и почеће у септембру да гради хотел", рекао је Марковић на састанку чији је домаћин био председне Привредне коморе Пиреија Илијас Хаџихристодулу.

Бивши власник Осигурања "Таково" направиће хотел у Паралији и не само он, већ и још неколико јаких привредника из Србије направиће хотеле у неким другим грчким регијама. 

"Тај податак ме радује, јер ако су наши привредници изабрали Грчку да улажу паре, без обзира на повремене политичке турбуленције, у Грчкој постоји економска стабилност у последње време а када је у питању Србија, "желим да вас информишем да је она једна од најстабилнијих држава на Балкану", истакао је Марковић. 

"Имамо стабилан динар, политичку стабилност и економску сигурност", истакао је Марковић и додао да су Немци отворили више фабрика у Србији, "а они су најмоћнија држава у Европској унији, запослили су 60.000 радника у овим фабрикама што најбоље говори о стабилности Србије".

Он је истакао да у Србију не долазе само Немци, већ и Италијани, Французи и затражио од Хаџихристодула да се, како је рекао, уради максимум онога што се може "да "грчке фирме при увозу дају приоритет производима из Србије".

Марковић је позвао грчке привреднике да упуте захтев влади да привредници из целе Грчке подигну глас зато што су косовски Албанци повећали за сто посто таксе на робу која из Србије иде на Косово и Метохију.

"Грчка је и чланица Цефте, а имаћете и ви проблем са Албанцима, као и Црна Гора и Северна Македонија, сигуран сам. Албанци у жељи да направе Велику Албанију, рачунају и на део Грчке. Ако сви ми у окружењу имамо проблем са Албанијом и Албанцима који живе на Косову и Метохији, онда долази до дизања тензије код наших градана и теже се долази до страних инвеститора и туриста, ако постоји нестабилност и степен високог ризика за туристе", оценио је Марковић.

 Председник привредне коморе регије Пиерија је рекао да Грчка, пре свега, привредници, помно прате сва догадања везана за проблеме које Србија има са косовским Албанцима.

"Уверавам вас да је привреда на првом месту и да је Србија већ требало да уде у Европску унију. Част ми је што сте данас наш гост и слажем се са вама да нашу сарадњу треба да подигнемо на виши ниво. Учинићу све, да при увозу производа у регију Пиерија, производи из Србије и Јагодине имају предност у односу на производе из других земаља", закључио је Хаџихристодулу.

Привредно-политичка делегација из Јагодине, са око 1.000 чланова, на челу с Марковићем, налази се у посети Паралији од 28. маја до 1. јуна.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести