Панел независних економиста: Пад Немачке биће 5,1%,

БЕРЛИН: Панел независних економских саветника немачке владе предвиђа да ће највећа европска економија ове гоине забележити пад од 5,1 посто, што је нешто оптимистичнија прогноза од оне коју су недавно изнели министри.
berlin
Фото: pixabay.com

У извештају објављеном данас, петочлани Немачки савет економских стручњака прогнозира да ће бруто домаћи производ земље идуће године порасти за 3,7 процената, преноси агенција АП.

Крајем октобра, немачки министар економије Петер Алтмајер је изјавио да се очекује пад од 5,5 одсто ове године, након чега ће уследити раст од 4,4 процента 2021.

Економски експерти су навели у извештају да је њихова прогноза узела у обзир поновни раст случајева ковид-19 у протекла два месеца и нове мере које су предузете у настојању да се сузбије ширење заразе.

У Немачкој је од пре нешто више од седам дана на снази четворонедељно делимично затварање, при чему су затворени ресторани, барови, спортски и рекреативни објекти и уведена нова ограничења окупљања. Овог пута су школе и продавнице производа који нису од суштинске важности остале отворене.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести