Петрохемија инвестира 15,4 милиона евра

ПАНЧЕВО: Надзорни одбор ХИП Петрохемије разматрао је предвиђене инвестиције од 15,4 милиона евра за 2020. годину и донео закључак да је кључна промена рад на повећању капацитета прераде, објављено је у компанијском гласилу (Информатору) овог државног предузећа.
petrohemija, Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Како се наводи, петрохемијска прерада би требало да се увећа са садашњих 1.370 тона на дан на 1.550 тона дневно, што је како се додаје велики изазов, а даје могућност "за повећање присуства на тржишту" и представља корак ка максималном искоришћењу капацитета фабрике Етилен.

Надзорни одбор (НО) усвојио је извештај о пословању за октобар и десет месеци ове године и изразио забринутост због тренда резултата пословања, пошто ЕБИТДА (профит пре него што се одузме камата, порез на добит и амортизација) за 10 месеци износи "минус 740 милиона динара" што је, како се каже, лошији резултат од планираног.

"Наредна година ће представљати изазов за пословање петрохемијске индустрије због негативног тренда цена петрохемијских производа на светском тржишту, а планом пословања у 2020. години предвиђена је ЕБИТДА у износу од плус 100 милиона динара", објављено је у Информатору.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести