Пивац: Не продајемо Краш Шарановићу

ЗАГРЕБ: Месна индустрија Браћа Пивац демантовала је написе појединих медија у Хтватској и Србији да продаје свој власнички удео у кондиторској компанији Краш српском бизнисмену Небојши Шарановићу, односно његовој фирми Капа Стар Лимитид.
kras
Фото: Printscreen

"Ти написи су апсолутно нетачни. Такве су гласине у рангу једнако нетачних тврдњи, које се такође ту и тамо повлаче у јавности, да смо раднике присилили да продају деонице", рекао је за Јутарњи лист Ивица Пивац, сувласник и председник управе породичне компаније Браћа Пивац.

Он је навео да је Месна индустрија Браћа Пивац, од када је пре десет година први пут почела да купује акције Краша, истицала да то чини јер сматра да је Краш вредна и просперитетна компанија с великим потенцијалом.

"Наш циљ и интерес као већинског власника Краша је даље јачање и развој, а не продаја. Уосталом, то смо већ и доказали код преузимања других компанија у Групи Пивац, у које смо додатно инвестирали и тако их ојачали те побољшали њихову позицију на тржишту", додао је Ивица Пивац.

Месна индустрија Браћа Пивац има удео већи од 52 посто, односно надполовичну већину у одлучивању главне скупштине акционара Краша, подсећа Јутарњи.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести