Краш ЕСОП: Капа Стар није упутио понуду за куповину деоница

ЗАГРЕБ: Друштво Краш-ЕСОП, које чине радници-акционари Краша, саопштило је да им фирма Капа Стар Лимитед, у власништву српског предузетника Небојше Шарановића, није упутила понуду за куповину њиховог власничког удела у Крашу и да су једину понуду добили од Месне индустрије браћа Пивац.
kras
Фото: Printscreen

"Поводом упита и написа у медијима, наводимо да друштво Капа Стар Лимитед није друштву Краш-ЕСОП д.о.о. упутило понуду за куповину имовине Краш-ЕСОП-а", пише у реаговању тог друштва које је Танјугу доставила ПР агенција Мањгура у име Краш-ЕСОП-а, а поводом навода хрватских медија које је Танјуг пренео.

Једина понуда коју је друштво Краш-ЕСОП-а примило, како се додаје, јесте понуда друштва Месна индустрија браћа Пивац д.о.о., и то дана 23. новембра 2019. године, у којој истичу своју заинтересованост за даље стицање деоница Краша, које би им омогућило ефикасно спровођење стратешких циљева у погледу Краша које су истакли и у Понуди за преузимање.

Поводом примљене понуде, Краш-ЕСОП је изнео друштву МИ браћа Пивац услове продаје деоница Краша, а који су претходно донети на Скупштини Краш-ЕСОП-а.

Будући да је друштво МИ браћа Пивац прихватило све услове Краш-ЕСОП-а, склопљен је Уговор о продаји и преносу деоница, као и Споразум о социјалном партнерству, наводи се даље.

"Напомињемо да је Краш-ЕСОП д.о.о. друштво затвореног типа, чији чланови могу бити искључиво запослени у Крашу д.д. и његовим повезаним друштвима. Краш-ЕСОП је основан са сврхом одржавања радничког деоничарства у Крашу д.д. те да су му активности везане за радничко деоничарство једина делатност", пише у саопштењу.

Напомиње се да је Скупштина друштва тело и место на којем се обавља сва комуникација и доносе све одлуке које битно утичу на положај друштва у власничкој структури Краша.

"У конкретном случају сви чланови друштва били су информисани и консултовани пре доношења свих поменутих одлука. Изузев законских обавеза на основу прописа о тржишту капитала, које као деоничар друштва Краш д.д. имамо према регулатору и Загребачкој берзи, Краш-ЕСОП није дужан нити да образлаже нити да коментарише донесене одлуке, те сматрамо да не постоји посебан интерес јавности због којег би чинили наведено.

Сматрамо да је пословање и доношење одлука од стране овлаштених тела Краш-ЕСОП-а искључиво питање његових чланова, односно радника Краш групе, те исте видимо као једину заинтересовану страну", пише у одговору Краш-ЕСОП-а поводом медијских написа.

 

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести