ПКС: Извозни послови вредни 10 милиона уговорени с Русијом

БЕОГРАД: Компаније из Србије договориле су извозне послове вредне скоро 10 милиона евра на Међународном сајму прехране World Food у Москви, саопштила је данас Привредна комора Србија (ПКС).
voce povrce
Фото: pixabay.com

На овој престижној сајамској манифестицији која се одржава од 21. до 24. септембра извозну понуду, уз подршку Привредне коморе Србије и Развојне агенције Србије (РАС), представило је 17 произвођача воћа и поврћа, месних прерађевина, вина, алкохолних производа и зачинских додатака, додаје се у саопштењу.

Директор Представништва ПКС у Москви Дејан Делић навео је да су за српске производе, поред руских купаца, заинтересовани и дистрибутери из Белорусије, Индије, Уједињених Арапских Емирата и Узбекистана, али и земаља региона.

Највише је интересовања за свеже и смрзнуто воће, јабуке, малине, јагоде, прерађено, сушено поврће и зачинске додатке јелима, месне прерађевине, алкохолне производе и воћна вина, каже Делић.

Додао је да су српске компаније имале успешне састанке са највећим руским трговинским ланцем Х5 Магнит Лента где су српски излагачи дефинисали даље договоре и будуће извозне аранжмане.

У саопштењу се наводи да су у оквиру Националног павиљона Србије, производне капацитете и извозне потенцијале представили, између осталих, Златиборац, Телек Паприка, Будимка, Симекс Оригинал, Винарија Чока и Ћирић Агро.

Наредно учешће српских компанија планирано је за фебруар 2022. године на Међународном сајму прехрамбених производа "Продекспо", такође у Москви.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести