ПКС: Прилика за Србију да обнови доминацију на тржиштима

БЕОГРАД: Земље окупљене у Покрет несврстаних велики су економски потенцијал, како пре шест деценија тако и данас, што представља одличну прилику за привреду Србије да обнови некадашње доминантне позиције на тим великим тржиштима, у секторима попут грађевинарства, аграра и инфраструктуре до ИТ-ја и најсавременијих технологија.

Међу чланицама покрета су и финансијски моћне земље и потенцијални улагачи у српску привреду, порука је данашњег Пословног форума одржаног на маргинама јубиларног скупа поводом 60 година оснивања Покрета несврстаних земаља у Београду, саопштено је из Привредне коморе Србије.

Традиционално добри односи земаља чланица Покрета несврстаних представљају основу за даље повезивање наших привреда и отварају простор за уравнотеженији економски раст и развој на глобалном плану, као и смањење постојећих социјално-економских разлика.

Истовремено, пружају могућност за уједињену борбу на плану ублажавања негативних ефеката климатских промена, што свакако представља један од најважнијих задатака данашњице, додаје се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести