ПКВ: Добра година војвођанске привреде

Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић је на новогодишњем коктелу за новинаре и представнике медија у ПКВ-у изразио захвалност медијским кућама и новинарима што су и током ове године пратили активности ПКВ-а и војвођанске привреде.
д
Фото: ПКВ

– Једна успешна година је иза нас, а то говоре цифре – рекао је Вучуревић. – Ове године кроз ПКВ прошло је око 10.000 привредника, а наш план је да их у наредној години буде 10-20 одсто више. У овим просторијама овде одржано је више од 200 догађаја. Ми смо учестовали на преко 200 догађаја изван ПКВ-а. Веома значајно је да смо имали изузетну међурегионалну активност, преко 50 наших путовања у иностранство с привредницима. Негде око 250 привредника путовало је с нама на сајмове, едукативне скупове, бизнис-форуме с билатералним разговорима, тако да смо много тога урадили у интересу наше привреде.

У име привредника АП Војводине, присутнима је захвалност за извештавање о актуелним темама у привреди изразио и Никола Котарац, директор Земљорадничке задруге „Воћар Сланкамен” из Новог Сланкамена. Он је истакао и сарадњу коју има с ПКВ-ом.

– Воћарска производња је била одлична, имали смо добар род, добро смо ускладиштили – рекао је Котарац. – Као што знате, ми имамо једну од најсавременијих хладњача у овом делу државе. Међутим, имамо озбиљне проблеме с пласманом. Од Привредне коморе Војводине очекујемо да нам помогне у отварању нових тржишта да пласирамо своје производе јер ипак ми, мали произвођачи, не можемо то урадити сами. Остало је да се мали пољопривредници удруже, што смо ми урадили, уз велику помоћ Задружног савеза Војводине. Задругарство је један од начина за младе људе да остану на селу. Имао сам ту част да будем део делегације Привредне коморе Војводине на службеном путу у Мароко, где смо остварили изузетно добре контакте за даљу сарадњу и извоз. Очекујем од ПКВ-а да наставе тако.

З. Д.

EUR/RSD 117.5811
Најновије вести