Почео Сајам аутомобила у Франкфурту (фото)

Почео је 67. Међународни салон аутомобила у Франкфурту, највећа светска смотра најновијих достигнућа из области аутомобилске индустрије а у другој половини године одржава се наизменично у Франкфурту и Паризу. 2017. године домаћин је немачки град.
mercedes AMG
Фото: Фонет/Хамилтон на промоцији мерцедеса

Прва два дана резервисана су за представнике медија, следећа два за склапање уговора, док ће се капије сајма за посетиоце отворити у суботу 16. септембра. Овогодишњи салон трајаће до недеље 24. септембра.

Овај франкфуртски ауто-салон по нечему ће се ипак разликовати од претходних, обзиром да је чак девет познатих светских аутомобилских брендова најавило да ће прескочити ову манифестацију.

На салону 2017. неће учествовати Peugeot, DS, Infiniti, Jeep, FIAT, Alfa Romeo, Mitsubishi, Volvo i Nissan. Збирно, ови произвођачи са својим моделима покривају чак 20% европског аутомобилског тржишта.

Публика ће у Франкфурту ипак моћи да види бројне европске и светске премијере нових или рестилизованих модела, као и многе концептне аутомобиле који најављују будућа кретања и трендове у ауто-индустрији.

Већина произвођача већ је најавила своје премијере, док се неки од новитета још увек држе у тајности.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести