Пореска инспекција ставила катанац на 23 објекта

БЕОГРАД: Инспектори Пореске управе током протеклог викенда обавили су контролу фискалних каса у угоститељским, услужним и трговинским радњама у десет градова у Србији и том приликом привремено ставили катанац на 23 објекта.
poreska uprava
Фото: Tanjug (arhiva)

Од 40 контролисаних објеката, у 23 објекта или 57,50 одсто, утврђене су неправилности по основу којих ће се пореским обвезницима изрећи мера привремене забране обављања делатности, а против одговорних лица биће поднесене прекршајне пријаве, саопштила је Пореска управа.

Контроле пореских инспектора обављене су у Београду, Новом Саду, Руми, Панчеву, Ћићевцу, Новом Пазару, Нишу, Прокупљу, Свилајнцу и Чајетини. 

Поред спроведених контрола за викенд, инспектори су у претходној недељи (од 18. до 24. децембра), обавили и контроле евидентирања промета преко фискалних каса радним данима код 110 пореских обвезника који се баве угоститељском, трговинском и разним услужним делатностима на територији Србије. 

Како наводе, код 48 контролисаних пореских обвезника или 43,64 одсто, утврђене су неправилности због којих је изречена мера привремене забране обављања делатности, а против одговорних лица су поднете прекршајне пријаве. 

"У поменутим контролама контролисани су и обвезници који се баве, поред осталих и делатностима попут изнајмљивања соба и станова, тетовирања, он-лине продајом, мењачким пословима, апотекама и естетским услугама", наводе у Пореској управи.

Од почетка године, подсећају, инспектори теренске контроле обавили су преко 6.500 контрола промета преко фискалних каса широм Србије. 

Напомињу да ће и у наредним данима наставити контроле евидентирања промета преко фискалних каса у различитим делатностима током викенда и наступајућих празника. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести