Пореска управа: Естради рок до понедељка да достави уговоре

БЕОГРАД: Пореска управа објавила је календар обавеза плаћања пореза за физичка и правна лица за март, а први на листи који су дужни да до понедељка доставе уговоре о приходима су - естрадни менаџери.
porez
Фото: Tanjug (video arhiva)

Исплатиоци прихода по основу естрадних програма забавне и народне музике и других забавних програма дужни су да доставе пријаву и обавештење до петог у месецу за уговоре закључене у претходном месецу, поручују из Пореске управе.

Сви послодавци који имају обавезу запошљавања особа са инвалидитетом дужни су такође, најкасније до понедељка, да доставе извештај Пореској управи у свом седишту.

Рок до 15. марта наведен је за све оне који плаћају месечне аконтације доприноса на приходе од самосталне делатности.

Међу њима су предузетници који воде пословне књиге, паушалци, а рок до половине месеца је и за плаћање доприноса за свештенике и верске службенике.

Сви који имају приходе од пољопривреде и шумарства дужни су да до 15. марта, доставе порески биланс и пријаву, наводи се у пореском календару.

Исти датум важи и за оне који су запослени у иностранству и за иностране пензионере, а два дана раније, рок је за подношење пореске пријаве и плаћање пореза на премије неживотних осигурања за претходни месец.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести