Посао за преко 1.000 људи у Панчеву

НОВИ САД: Немачка компанија "ЗФ" до краја јуна требало би да почне изградњу фабрике за производњу компоненти за ауто-индустрију на подручју недавно изграђене Северне индустријске зоне у Панчеву, где би посао могло да нађе преко 1.000 људи, јавила је РТВ.
pancevo
Фото: Youtube Printscreen

"То је доказ да Панчево није град који инвеститори заобилазе. Ово је други страни инвеститор у задња четири месеца. После аустријског Егстона стиже и немачка компанија "ЗФ", која је лидер у ауто-индустрији. Ми смо дали подстицаје локалног карактера том предузећу у жељи да га привучемо", казао је градоначелник Панчева Саша Павлов.

Локални подстицај односи се на отуђење градског грађевинског земљишта површине скоро 11 хектара без накнаде. 
То је један од разлога што је та мултинационална компанија са 230 производних локација у 40 држава и 137.000 запослених изабрала Панчево за град где ће подићи фабрику.

"Изградња би трајала између шест и осам месеци. С обзиром на то да већ имају уговорене послове за производе које би правили у Панчеву, њихов план је да већ почетком другог квартала идуће године започну производњу", изјавио је Павлов за РТВ.
Будући радници мораће да прођу обуку која ће бити у неком од 230 производних погона те компаније, а представници локалне власти су истакли да је та инвестиција веома битна јер ће она представљати шанса и за ученике машинске и електротехничке школе у Панчеву да по завршетку школовања лакше дођу до посла.

До краја године посао ће ту наћи 180 људи, у току наредне још око 300 у првом кварталу, па додатних 520 до децембра, а из локалне власти најављују да би се у наредним годинама ту могло запослити и преко 2.000 људи.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести