Поскупљење, повећања плата и количина гаса у ребалансу Србијагаса

НОВИ САД: Надзорни одбор усвојио је предлог ребаланса програма пословања Србијагаса којим су повећане укупне набавке гаса, убачена пројекција повећаних цена за 10 процената и повећање плата за шест посто.
5-srbijagas.jpg Foto: Srbijagas
Фото: Србијагас

У информацији објављеној на сајту Србијагаса, наведено је да су у оквиру физичког обима пословања увећане планске величине укупне набавке гаса, у смислу већег утискивања набављених количина природног гаса у Подземно складиште  Банатски Двор.

Циљ је обезбеђење сигурности снабдевања тржишта Србије природним гасом у наредној зимској сезони.

У предлог измена годишњег програма пословања,  убачена је и пројекција повећања регулисаних цена за јавно снабдевање малих купаца и домаћинстава, на нивоу од 10 процената почев од 1. маја ове године.

Документом који је Надзорни одбор прихватио,  обухваћен и је измењени План зарада запослених у складу са потписаним изменама Колективног уговора, којим је утврђено повећање основне зараде у износу од шест процената почевши од јануара ове године.

У информацији се наводи да је планирање трошкова извршено уз уважавање објективних потреба предузећа.

"И у зависности од категорије трошка, где год је било могуће, извршена је рационализација трошкова у односу на планиране, односно остварене трошкове у 2022. години", објавио је Србијагас.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести