Потписан споразум о сарадњи ПКВ и Привредне коморе Самаре

НОВИ САД: У Привредној комори Војводине одржана је онлајн конференција „Привредна комора Војводине- Привредна комора региона Самара“.
p
Фото: pkv.rs

Том  приликом председник ПКВ Бошко Вучуревић и председник Привредне коморе Самаре Валери Фомичев потписали су споразум о сарадњи који отвара могућност за сарадњу привредника наша два региона.

Вучуревић је истакао да је размена Војводине с Руском Федерацијом током првих седам месеци остварена у вредности од 658,1 милион евра.

Сам извоз остварен је у вредности од 178, 2 милиона евра. Привредна комра Војводине има развијену сарадњу са Руском Федерацијом, а томе сведоче и бројни потписани споразуми с коморама као што су коморе Владимирске области, Подољске, Кузбаса и коморе региона Нижњи Новгород, истакао је Вучуревић.

Председник ПКВ посебно је истакао добру сарадњу коју комора има с трговинским представништвом Руске Федерације у Републици Србији, јер су многобројне значајне активности управо допринеле повећању спољнотрговинске размене војвођанске привреде и Руске Федерације.

Директор трговинског представништва Руске Федерације у Републици Србији Андреј Николајевич Хрипунов истакао је дa данашње потписивање споразума даје посебан допринос развоју наших економских веза.

Постоје перспективе и изван области енергетике, а то су области ИТ технологија и пољопривреда- посебно у Војводини. Ми смо у марту иницирали  оснивање бизнис клуба  који би требало да умрежи пословне партнере и олакша им пословање истакао је Хрипунов и додао да је та идеја део  договора међувладиног комитета који је у марту ушао у завршни протокол који је потписан од стране потпредседника Влада Србије и Руске федарације. После тога разговарали смо с руководствима Привредне коморе Србије, Војводине, бизнис структурама и овај данашњи састанак, иако онлајн,  требало би да буде иницијатива за даљу сарадњу, поручио је Хрипунов.

Председник ПКВ Бошко Вучуревић позвао је представнике Привредне коморе Самара као и тамошње привреднике да узму ућешће у Регионалном бизнис форуму који организујемо 10. новембра.

Онлајн конференцији су присуствовали и мр Зоран Трповски, секретар Удружења индустрије Привредне коморе Војводине као и Јелена Бјелановић, секретар кабинета, који су представили резулате Привредне коморе Војводине и потенцијале региона као и економске трендове у АП Војводина.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести